İTSO’dan basına jest

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın 125. yıldönümü nedeni ile İTSO Yönetimi basın mensupları ile bir araya gelerek emeklerinden dolayı gazetecilere hediyeler takdim etti.

Yayınlama: 08.04.2016
454
A+
A-

 

Anıl’ın ardından kürsüye çıkan İnegöl’ün emektar gazetecilerinden Sadullah Organ duygu ve İTSO yönetimi, dün saat 10.00’da oda konferans salonunda düzenlenen toplantıda İnegöl’de faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya geldiler. 

 






ANIL’DAN BASINA ÖVGÜ

Toplantı esnasında konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, tüm İslam âleminin Regaib Kandilini kutlayarak tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Anıl, “İTSO’nun 125. yıl etkinliklerini sürdürüyoruz. 2016 itibariyle 126. yılımıza girmiş bulunuyoruz. Bu oda 126 yıldır İnegöl ticaretini, sanayini ve iş dünyasını temsil ediyor, sevk ve idare ediyor. İTSO çalışırken yanında onunla birlikte yürüyen üyeleri, kurum ve kuruluşlar, onunla birlikte yürüyen bir İnegöl var. Bu yürüyüşte en önemli unsurlardan bir tanesi de İnegöl’deki yerel basındır. 1983 yılında İTSO’ya yönetim kurulu üyesi olarak girdim, 1987 yılında da seçimle İTSO Başkanı oldum. Oda üyelerinin teveccühü ile 29 yıldır İTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyorum. Bu süreç içerisinde İnegöl’de siyaset yapan, belediye başkanlığı yapan, devleti temsil eden birçok arkadaşımızla İnegöl’ü yönetme, İnegöl’de çalışma, İnegöl’ü büyütme yönünde girişimlerimiz oldu. 30 yıldır iç içe olduğumuz basınla hiçbir sorunumuz olmadı. Allah sizden razı olsun. Olabilirdi, çelişebilirdik, karşı karşıya gelebilirdik, anlaşamayabilirdik ama o kadar iyi bir senkronize içerisinde İTSO-basın ilişkileri yürütüldü ki bugüne kadar hiçbir arkadaşımızla hiçbir sıkıntı ve problemimiz olmadı. Niyetler karşılıklı iyi olunca el ele daha sağlıklı çalışma ortamları bulunuyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda bizlerden sonra da bu tutum, birliktelik devam edecektir” dedi.

 

“İYİ YOLDAYIZ”

Basını çok önemsediklerini belirten Anıl, “İnegöl’ün büyümesinde, sanayileşmesinde, koyduğu hedeflere ulaşmasında bir sürü faktör var, alt başlık var ama bunların içerisindeki en önemli faktörlerden biri yerel basındır. İnegöl’ün reklamının yapılması, tanıtılması, İnegöl’de kurum ve kuruluşlar arası koordinasyon, bilgi aktarımı, doğru bilgiyi taşıma… Bunu yapan sizlersiniz ve en iyi şekilde yapıyorsunuz. Teşekkür ederim. Bu iyi ve doğru bir şekilde yapılmamış olsa İnegöl’de kurumlar arası kaos ve kargaşa doğar ve büyür. Bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım. Doğru bilinen, doğru görülen yazıldı, eleştirildi ve eleştirilen kurum, kuruluş veya şahıs kendine ona göre çeki düzen verdi. İyi yoldayız. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL YEREL BASINI MUAZZAM BİR DİNAMİĞE SAHİP

“İnegöl ne kadar çok basında yer alıyor” soruları ile karşı karşıya geldiğini aktaran Anıl, “Esasında İnegöl’de olanlar Türkiye’nin başka yerinde olanlardan çok farklı değil. İnegöl’de ne oluyorsa Karacabey’de de Sivrihisar’da da Polatlı’da da Alaca’da da oluyor. Ülkede olan hadiseler birbirinden farklı hadiseler değil ama İnegöl’de olanın Türkiye’ye yansıması ve yansıtılması konusunda muazzam bir dinamiğin olduğunu bilmiyorlar. Bu dinamik de İnegöl yerel basınıdır. Gazetelerimizde, televizyonlarımızda fevkalade çalışmalar yapılıyor. Her etkinliğimize ne zaman davet etsek arkadaşlarımız icabet ediyorlar, basına ne zaman bir bülten paylaşsak harfi harfine değiştirilmeden aynı şekilde kamuoyuna yansıtılıyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız işi doğru yaptığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

düşüncelerini paylaştı. Organ’ın ardından ise basın mensuplarına oda yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş