Kafkas camiası iftarda buluştu

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak devam eden iftar programlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz gün yapılan iftar programı ile Kafkas camiası bir araya geldi.

Yayınlama: 14.06.2016
2.531
A+
A-

Geçtiğimiz Pazartesi günü İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam Ali Akça ve ailesi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş,siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

Yemeğin ardından konuşan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “Birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetin yaşandığı bir aydayız. Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve ülkemizin bazı bölümlerinde yaşanan olumsuzluklar bu mübarek ayda da devam etmekte. Bu problemlerin son bulmasını temenni ediyoruz. İnşallah bizim huzurlu şekilde yemek yediğimiz ortamlarda bulunurlar. Programımıza katılarak bizleri şereflendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yemeğimizin verilmesinde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.






 

İnegöl’de Ramazan ayı boyunca farklı STK ve hemşeri derneklerinin iftarlarınınolduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Elimizden geldiğince hepsine katılmaya çalışıyoruz. 500 kişilik bir sahur yemeği yedik, çok renkli görüntüler yaşadık. Kafkas Folklor Derneğinin iftarında da bu görüntüleri yaşıyoruz. Bir araya gelebilmek, bu birlik beraberliği gösterebilmek çok önemlidir. Güzel bir iftar oldu. Katılım çok geniş. Gelenlerden Allah razı olsun. Bu sofralarda bir araya gelmeler çok önemli. Burada samimi dostların bir araya gelerek kucaklaşması yaşanıyor. Dernek çatısı altında geçmişte hizmet eden değerli büyüklerimizden ölenlere Allah rahmet eylesin, hayatta olanlara sağlık ve sıhhat versin. Dernekler böyle günler için de vardır. Bunun adı bazen aşure bazen iftar bazen bir gece olur ama farklı vesilelerle bir araya gelebilmek işin en keyifli boyutudur. Allah ağzımızın tadını, birlik ve beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “Ramazan ayı, Ramazan zamanları inançlarımızın, geleneklerimizin, göreneklerimizin, kültürlerimizin en üst seviyede yaşandığı ve yaşatıldığı zaman dilimleridir. Paylaşım ayı, rahmet ayı, bereket ayıdır. Paylaşımlar, bereketler kardeş kavramlar olarak birbirlerini desteklerler. Bu güzel etkinlikten dolayı derneğimize ve onun üyelerine teşekkür ediyorum. Ramazan ayının hem ilçemize hem ülkemize hem de insanlık âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş