“Kahrol sisi, yaşasın Mursi”

Mısırda yaşanan olaylar nedeniyle, 529 kişinin asılmasına karar veren Mısır Geçici hükümetine, yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de tepkiler devam ediyor. Öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla heykel mevkiinde protesto gösterilerinde bulunuldu. Protesto sırasında, “Kahrol sisi, yaşasın Mursi” sloganları atıldı.

Yayınlama: 11.04.2014
998
A+
A-

İnegöl heykel mevkiinde yapılan protestolarla, Mısır’da 528 kişinin asılmamasını isteyen vatandaşlar, toplu dua ettiler.

 

SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN TOPLANDIK






Protestocular adına konuşma yapan Huzeyfe Özdemir, “Mısır’da demokrasiyle lider olan ve demokratik olmayan yollarla darbeciler tarafından alaşağı edilen Müslüman kardeşlere yönelik verilen idam kararlarının, anti demokratik olduğunu ve bu zulmün bir an evvel durdurulması için buradan demokrasi havariliğine savunan tüm dünya ülkelerine sesimizi duyurmak için toplandık” dedi.

 

İBRAHİM’İN ATEŞİNİ SÖNDÜRMEYE GİDEN KARINCA MİSALİ

Özdemir, konuşmalarına şu ifadelerle devam etti: Belki sesimizi duymazdan gelip, kulak ardı edecekler ama biz İnegöl gençliği olarak Hz. İbrahim’in ateşini söndürmeye giden karınca misali, hangi yolda olduğumuzu ve tarafımızı belli etmek adına bu onurlu eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Bizler İnegöl gençliği olarak uluslararası kamuoyuna bu hukuksuzca verilen idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır’da siyasi hayatın tamir edilemeyeceği tahribatlara yol açan idam kararlarının kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasileri serbest bırakıp, hiç değilse bile bir kez olsun insanlık yapmaya davet ediyoruz.

 

EY VİCDANSIZ SİSİ! HER SONUÇTA KAYBEDEN SEN OLACAKSIN

Huzeyfe Özdemir, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Onlar bilmiyorlar ki 529 kardeşimizi idam etseler de, etmeseler de, biz bu dünyada da, cennette de onlardan sayıca fazla olacağız. Ey vicdansız Sisi! Her sonuçta kaybeden sen olacaksın. Sen ve senin gibi insan kılığına bürünmüş yandaşların için diyoruz ki: Sizler için yaşasın cehennem! Sen Müslüman kardeşleri ölümle korkutamazsın. Çünkü imanından şüphesi olmayanın ahretinden de şüphesi olmaz. İnegöl gençliği olarak Mısır’da ki, Arakan’da ki, Doğu Türkistan’da ki, Filistin’de ki, Gazze’de ki kardeşlerimize Allah’ın selamını gönderiyor, her zaman yanlarında olduğumuzu gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum. Unutmayın ki Allah bizimledir.

 

Konuşmaların ardından toplu dua yapıldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş