Din ile şaka olmaz

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Kış Programları çerçevesinde düzenlenen Aile Eğitim Seminerlerinin bu haftaki konuşu Müderris Muzaffer Kartal oldu. Kartal, vatandaşları söylediklerine dikkat etmeleri konusunda uyararak, “Din ile şaka olmaz” dedi.

Yayınlama: 03.11.2015
536
A+
A-

Her hafta Cuma akşamları AHİD lokalinde düzenlenen Aile Eğitim Seminerlerinin bu haftaki konuğu olan Müderris Muzaffer Kartal, İslam Ahlâkı ve Şahsiyeti konulu semineri ile önemli bilgilendirmelerde bulundu.

 






“İLİMSİZ İBADET OLMAZ”

Müslüman’ın Müslüman kardeşine yardımda bulunması gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Kartal, “Kim bir Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah (C.C.) da onun dünyada ya da ahirette bir sıkıntısını giderir. Müslüman, Müslüman kardeşi ile iyilikte yardımlaşmalıdır. Kötülükte yardımlaşma olmaz. Kişi önce iman sonra ilim öğrenme sonra da öğrendiği ilim ile amel etmelidir. İlimsiz ibadet olmaz. Kişi içinde bulunduğu durumun dini hükümlerini öğrenmekle yükümlüdür Farz, vacip, sünnet, helal, haram, mekruh, müfsid, mübah olan şeyleri öğrenmelidir. Kim bir ilim öğrenmek için bir yere giderse Allah (C.C.) orayı meleklerine halkaya aldırıp kuşattırır. O melekler onlar adına istiğfar eder. Allah (C.C.) onların günahlarını orada bulundukları sürece kaldırır. Onlar oradan kalkınca melekler ‘Günahları iade edelim mi?’ diye sorunca yüce Allah (C.C.) ‘Hayır, onları affettim’ buyurur. Kim iman ederse onun günahları silinir. Kim de imandan çıkıp küfre girerse onun da iyilikleri kaldırılır, günahları kalır. O nedenle söylediğimiz sözlere dikkat etmeliyiz. Din ile şaka olmaz” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş