Kanlı oyun Türkiye’de oynanıyor

Saadet Partisi İlçe Divan Toplantısı önceki gün parti binasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Ülke olarak, millet olarak büyük bir ihanetin ve sinsi bir kuşatmanın hedefiyiz. Bütün küresel terör örgütleri Türkiye’yi hedef almıştır. Daha önce Irak’ta, Libya’da ve Suriye’de sergilenen kanlı oyun, şimdi terör yoluyla Türkiye’de oynanıyor” dedi.

Yayınlama: 14.06.2016
673
A+
A-

Saadet Partisi Haziran ayı ilçe divan toplantısı önceki gün parti lokalinde iftar sonrası gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ertan Sütçü’nün gündeminde terör hadiseleri yer aldı.

 

RAHMET AYINA ULAŞTIK






“Cenabı Allah bu toplantımızı, birlikteliğimizi, ülkemizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın hayrına vesile kılsın inşallah” diyen konuşmasına başlayan Sütçü; “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise necat, yani her türlü azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına bir kez daha kavuşmuş olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Elhamdülillah. Rabbim, bu manevi iklimi en iyi şekilde değerlendirmeyi bizlere nasip etsin. Bu mübarek ayda yapacağımız tüm ibadetler, ülkemizin birlik ve beraberliğine, bölgemizin huzur ve istikrarına, İslam âleminin barış ve kardeşliğine vesile olsun”

 

HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

“Gerçekten Türkiye olarak, huzura, barışa, mutluluğa o kadar ihtiyacımız var ki! Son dönemde adeta ülkemiz üzerinde bir karabasan dolaşıyor. Gün geçmiyor ki yeni bir felaket haberiyle sarsılmayalım. Gün geçmiyor ki yeni güne yeni bir acıyla başlamayalım. Maalesef terör belasının acısını dindiremeden trafik terörü, trafik terörünün acısını dindiremeden terör belası yüreklerimizi yakıyor. Geçtiğimiz hafta Osmaniye’de yaşanan elim trafik kazası, yüreklerimize kor gibi ateş düşürdü. Tek bir kazada tam 14 canımızı birden kaybettik. 6 tanesi daha ilkokul öğrencisi. Bir günde trafik terörüne kurban verdiğimiz insan sayısı tam 20 kişi”

 

FERYAD EDESİMİZ GELİYOR

“Daha bu evlatlarımızın yasını tutamadan, ne olduğunu anlayamadan, bu sefer de İstanbul’dan gelen bir başka acıyla sarsıldık. İstanbul Vezneciler’de patlayan bomba 6’sı polis 11 vatandaşımızın şahadetine neden oldu. 3’ü ağır 36 da yaralı var. Yine dün İnegöl’ümüzde yaşanan bir trafik kazasında 20 kişi yaralanmıştır.  Bugün de maalesef Konya ve Ankara’da yaşanan kazalarda 13 vatandaşımız vefat etmiş, 12 vatandaşımız da yaralanmıştır.  Akif’in feryadı gibi feryad edesimiz geliyor; “Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı? Mahşerde mi biçarelerin yoksa felahı? Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

 

BÜTÜN NEFRETİMLE LANETLİYORUM

Sütçü şöyle devam etti: “Ben, sözlerimin hemen başında, bu terörist saldırıyı bütün nefretimle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yine yaşanan trafik kazalarında vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Bir kez daha ifade ediyorum,  Aziz milletimiz en kritik dönemlerde, en zor badireleri atlatmıştır. Bu karanlık dönemi de, el ele, omuz omuza vererek atlatacaktır. Ramazan’ın manevi ikliminde gerçekleşen bu hain saldırı hiç şüphesiz ki doğrudan doğruya kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almıştır. 

 

Ancak ne kadar alçaklaşırlarsa alçaklaşsınlar, teröristler, terörü bir araç olarak kullanan güçler, terör eliyle Türkiye’ye mesaj vermeye çalışan çevreler, Türkiye’de bir korku ve kaos ortamı oluşturmaya çalışan katiller, Milletimizin  basiret, feraset ve cesareti karşısında hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bunu herkes böyle bilmelidir”

 

İKTİDAR HESAP VERMELİ

“Ancak iktidar açısından gelinen nokta, rutin açıklamalarla geçiştirilemeyecek boyuttadır. Sorumlular, yetkili merciler ve elbette iktidar da hesap vermelidir. Her fırsatta başarıyı sahiplenenler, başarısızlığın sorumluluğunu da üstlenmek zorundadırlar.  Alınan bütün güvenlik önlemlerine, şehirlerin girişine kurulan emniyet bariyerlerine rağmen nasıl oluyor da İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en büyük şehirleri, bu kadar kolaylıkla terörün hedefi olabiliyor. Bunun hesabı verilmelidir. Nasıl oluyor da bomba yüklü araçlar bu kadar kolaylıkla patlatılabiliyor? Nasıl oluyor da bomba yüklü araçlar, şehirlerde böylesine rahat dolaşabiliyor? Bu ülkenin hükümeti, istihbaratı yok mu? Bunun hesabı verilmelidir. Terörist unsurlar, ellerini kollarını sallayarak böylesine sansasyonel eylemler yaparken, istihbarat ve güvenlik birimleri, nasıl oluyor da bu kadar yetersiz kalabiliyor?  Bunun hesabı verilmelidir”

 

BASİRETSİZ BİR EKİP İŞBAŞINDA

Ülke olarak, millet olarak büyük bir ihanetin ve sinsi bir kuşatmanın hedefinde olduğumuzu vurgulayan Sütçü; “Bütün küresel terör örgütleri Türkiye’yi hedef almıştır. Daha önce Irak’ta, Libya’da ve Suriye’de sergilenen kanlı oyun, şimdi terör yoluyla Türkiye’de oynanıyor. Bu saldırıların arkasında,  Türkiye’yi bir Irak, bir Libya, bir Suriye haline getirme çabaları vardır. İşin daha da kötüsü; işbaşında, olayları değerlendiremeyen, tehlikeleri önceden göremeyen, tarih şuurundan yoksun, tecrübesiz, vizyonsuz ve basiretsiz bir ekibin bulunmasıdır.

 

YENİ BİR VİZYON ŞART

“İktidar sahiplerinin aldığı “en önemli tedbir”, olaylardan sonra bağırıp, çağırmak, onu bunu suçlamak ve orayı burayı tehdit etmektir. Bu tür bağırıp çağırmaların hiçbir derde deva olmadığı olaylarla açıkça, kesin olarak anlaşılmıştır. Bu yüzden artık pansuman tedbirlere değil, topyekûn bir yaklaşım değişikliğine ihtiyaç vardır. İç politikadan dış politikaya kadar, terörle mücadeleden sınır güvenliğine kadar her alanda yeni bir vizyon oluşturulmalıdır. Saadet Partisi’nin reçeteleri uygulanmalıdır. Başka çare, başka çözüm yolu yoktur. Varsa niçin uygulamıyorsunuz?” diye sordu.

 

ADİL DÜZEN ŞART

Ertan Sütçü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye’nin, İslâm Âleminin ve tüm mazlumların kurtuluşu Hakka dayanan Adil Düzenin kurulmasından geçmektedir. İnsanlık alemi bir arayış içindedir, Zulme ve Sömürüye dayalı bu düzen mutlaka yıkılacaktır. Bizler Saadet Partisi olarak bu işin çözümünü, ilacını her zaman olduğu gibi şimdi de açık ve net olarak ortaya koyuyoruz: Ülkemizde ve dünyada fesadın değil gerçek manada insan haklarının yer almasını istiyorsak, yeryüzünde baskı ve tahakkümün değil, eşitlik ve kardeşliğin hâkim olmasını istiyorsak, sömürü değil, adil paylaşım olsun istiyorsak; savaş değil, barış olsun diyorsak adres bellidir. Yöntem bellidir. Öncelikle İslam Birliği teşkil ettirilmeli ve bu birliktelikle Hakkın Rızasına Dayanan Yeni Bir Dünya Düzeni kurulmalıdır.  Bu temennilerle toplantımızın hayırlara ve Yeni Bir Dünyanın kurulmasına vesile olmasını Cenab-ı Haktan Niyaz Ediyorum. Cuma Gününüz Mübarek olsun, Ramazan Ayınız Mübarek olsun, Rabbim sevdiklerinizle beraber Ramazan Bayramına sizleri ulaştırsın”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş