Kasaplar bayrama hazır

Kurban Bayramı nedeni ile İnegöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi önceliğinde kurban kesim kursunun sertifika töreni bugün gerçekleştirildi.

Yayınlama: 01.10.2014
788
A+
A-

İnegöl Belediyesine bağlı Mezbahanede gerçekleşen kursta, kursa katılan kursiyerlere kurbanlığın nasıl devrileceği, nasıl kesileceği ve nasıl derisinin yüzüleceğine dair uygulamalı eğitim verildi.

 

TOPLAM 19 SAAT KURS VERİLMİŞTİR






Verilen eğitim neticesinde toplam 47 kursiyere belgeleri verilirken programda konuşan İlçe milli eğitim müdürü Fatih Bilican “Öncelikle kurban bayramı öncesinde böyle güzel bir ortamda belediye başkanlığımız, ilçe tarım müdürlüğümüz, müftülüğümüz ve halk eğitim müdürlüğümüz aracılığıyla vatandaşlarımızın daha düzenli ve ehil bir şekilde kurban kesimine yönelik kurs verilmekte. Bu yılda bu kapsamda hem pratik hem de teorik olmak üzere kurban kesim kursu verilmiştir. Bu kursa 47 kursiyerimiz katılmıştır. Toplam 19 saat kurs verilmiştir. Hem dini yönden kurbana halel getirmeden usulüne uygun olarak kurban nasıl kesilir bunun eğitimi verildi. Çünkü neticede bu bir ibadettir ve bu ibadetin layıkıyla yerine getirilmesi gerekir. Diğer yönden de usulüne uygun hayvana eziyet etmeden ve hayvana zarar vermeden kesimi nasıl yapılır bu yönde eğitimler verilmiştir. Kurban kesimi işinde işine ehline verilmesi için bu yönde bir kurs düzenlenmiştir. Kursun görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

İŞİ EHLİNE TESLİM ETMEK LAZIM

Kurban kesim işini ehil kişilere verilmesi gerektiğini belirten İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban “Kurban öncesinde her yıl olduğu gibi kurban kesimi ile alakalı uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından da kursa katılanlara sertifikalarını takdim edeceğiz. Bugün burada 70 kursiyerimiz başvurmasına rağmen 47 kursiyerimiz kurslara devam ederek sertifikalarını alacaklar. İşi ehline teslim etmek lazım her dönem her bayram televizyonlarımızdan üzücü haberleri izliyoruz. Kesilen hayvanlara eziyet yapılması bunun yanında kendisine de zarar veren insanları da görüyoruz. Bunların yaşanmaması adına paydaş kurumlarımızla beraber bu kursu gerçekleştiriyoruz. Bugün burada hayvanın satın alma sürecinden kesimine kadar geçen süre ile alakalı uygulamalı eğitimler veriliyor. Bugün burada belge alan kursiyerlerimizi kutluyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi Yapılan açıklamaların ardından kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş