KETEM son safhada

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Nilüfer ve İnegöl’de KETEM’in son safhaya geldiğini ifade ederek, “Osmangazi ve Yıldırım’dan sonra Nilüfer ile İnegöl ilçelerinde de KETEM Birimleri oluşturulması çalışmaları son safhasına geldi” dedi.

Yayınlama: 18.08.2015
599
A+
A-

İnegöl’de faaliyet gösterecek KETEM binasının tadilatını üstelenen firma temsilcisi, binanın şu anda tadilatta olduğunu ve 22-23gün içerisinde tamamen her şeyi bitmiş bir şekilde teslim edileceğini ifade etti.

 

İNEGÖL‘E VE NİLÜFER’E KETEM GELİYOR






KETEM’lerin vatandaşların kanser ve kanserde erken teşhisin önemi hakkındaki farkındalığını arttırmada, oldukça başarılı işler gerçekleştirdiğini dile getiren Dr. Akan, “Daha fazla vatandaşımızın kanser taramalarına katılımını sağlamak ve erken teşhis şansını artırmak amacıyla; Osmangazi ve Yıldırım’dan sonra Nilüfer ile İnegöl ilçelerinde de KETEM Birimleri oluşturulması çalışmaları son safhasına geldi. 2015 yılının ikinci yarısında son sistem dijital mamografilerin de yerleştirilmesiyle hizmete geçecek olan KETEM’lerimizde de meme kanseri taraması, rahim ağzı kanseri taraması ve kolorektal kanser taraması yapılacaktır. Yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizin kanser kayıt ve tarama çalışmalarında marka haline gelmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

3 HAFTAYA HAZIR

İnegöl’de yapılan KETEM binası için şu anda tadilatta olduklarını belirten Müteahhit firma temsilcisi Süleyman Zengin, “Burası Bursa Toplumsal Merkezi tarafından 1 hafta önce bize doğrudan temin yöntemi ile verildi. 1 haftadır çalışıyoruz. 40 Günlük bir süre zarfında işimizi teslim edeceğiz. İnegöl’de sağlıklı yaşam merkezi yeni bir birimi olarak kurulacak ve halkımızın hizmetine açılacak inşallah. 1 haftadır çalışmalarımıza başladık. Süresi 40 gün ama biz 1 ay içerisinde teslim edeceğiz inşallah. Arzu edilen süreden daha az bir sürede bitireceğiz inşallah” dedi.

 

50 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Binanın tadilat maliyeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Müteahhit firma temsilcisi Süleyman Zengin, “Burası Bursa Toplumsal Merkezi tarafından 1 hafta önce bize doğrudan temin yöntemi ile verildi. 1 haftadır çalışıyoruz. 40 Günlük bir süre zarfında işimizi teslim edeceğiz. İnegöl’de sağlıklı yaşam merkezi yeni bir birimi olarak kurulacak ve halkımızın hizmetine açılacak inşallah. 1 haftadır çalışmalarımıza başladık. Süresi 40 gün ama biz 1 ay içerisinde teslim edeceğiz inşallah. Arzu edilen süreden daha az bir sürede bitireceğiz inşallah. Bu iş sadece tadilat işi… Odaları otel odaları şeklinde, huzurevi olduğu için daha önceden. Sadece tuvaletleri yıkılıyor. Oralar bütün bir oda haline getiriliyor. Onların boyası, badanası, derken 49 bin artı KDV’lik bir iş” dedi.

 

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Bina içinde bulunacak birimlerden bahseden Zengin, “Sadece KETEM değil, içerisinde memografi bölümü var, sigarayı bıraktırma bölümü var, KETEM var, psikologlar var, daha ziyade hastalığı önleyici mahiyette bir hastane olacak gibi. Bize verilen süre 40 gün ama biz 22-23 gün içerisinde bitireceğiz inşallah.” Şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş