Kosovalı öğrencilerden Mudanya Gezisi

Özel Devrim Kosova Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri T.C. İnkılap Tarihi dersinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” ünitesi kapsamında Milli Mücadelenin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilanında Atatürk’ün ve Türk büyüklerinin önemini Mudanya Mütareke Binasına düzenlenen gezi ile daha güzel kavradılar.

Yayınlama: 26.12.2015
597
A+
A-

Öğrenciler Mudanya Ateşkes Antlaşması ile TBMM’nin siyasi zaferini kazandığı mekânı yerinde gördüler, belgeleri incelediler, fotoğraflar çektiler.

 

GEÇMİŞİ ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLADIK






Gerçekleştirilen gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk; “Bütün bu tarihi belgelere, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa’nın ve İtilaf Devletleri Komutanlarının balmumu heykellerine tanıklık etmek, İsmet Paşa’nın kırdığı mermer masayı görmek, öğrencilerimize geçmişimizi öğrenmenin önemini bir kez daha hatırlattı. TEOG sınavında 1 tam çıkararak başarılı olan öğrencilerimizin bu geziyi hak ettiklerini düşünüyorum” dedi.

 

GEZİLER DEVAM EDECEK

Özel Devrim Kosova Ortaokulu kurucusu Devrim Kosova ise, “Tarihimizi öğrenmek, sevmek ve gelecek nesillere aktarmak için öğrencilerimizi tarihi yerlere götürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş