KUTLU DOĞUM COŞKUSU BAŞLADI

“Tevhit ve Vahdet” konusunun işleneceği 2016 yılı “Kutlu Doğum Haftası” kutlamaları, Sani Konukoğlu Camii bahçesinde düzenlenen tören ile başladı.

Yayınlama: 11.04.2016
442
A+
A-

Kutlu Doğum Haftası açılışı, dün Sani Konukoğlu Camii bahçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Programa protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

50’YE YAKIN PROGRAM İCRA EDİLECEK






Mehteran gösterilerinin ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Hepiniz bu ilim meclisine, muhabbet cemiyetine ve Resulü Zişan’ın konuşulduğu bu ilim ziyafetine hoş geldiniz. Bu yılki Kutlu Doğum programımızı, yaklaşık 50 programın açılış törenini bugün icra ediyoruz. Bu programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu yılın konusu yaraya mehlem ve gün günlük problemlerimizin halledilmesi için bir fırsat. Tevhit ve vahdet… Birlik, beraberlik ruhunu inşallah bu yıl kutlu doğum programı olarak idrak edeceğiz.  Allah Resulü, ‘Sevmeyen, sevilmeyen, tanışmayan kimselerden hayır yoktur’ buyuruyor. Yani müminin seven sevilen ve her gittiği yere güven iklimini yayan kimse olduğuna işaret eder. İlla övünecek bir vasıf istiyorsanız, o öyle hangi anneden babadan doğduğunuzdan olmaz. Allah katındaki en üstününüz takva sahibi olanlardır. Allah’ın yanında kıymetiniz olsun istiyorsanız takva sahibi olmalısınız. Peki, takva ne demektir? Ben özet olarak takvayı 3 başlıkta anlatmak istiyorum. Birinci olarak takva kelimesi; inançta takva. Ama inançtan önce takvanın manası aslında korunandır. Yani takva sahibi insanlar korunan kimseler olur. Neden korunacak? Onu da 3 temel öğede ortaya koyabiliriz. İnançta korunacak, şirkten korunacak, küfürden korunacak. Mümin olarak inançta takva sahibi olmanın bilinci şirkten kendimizi korumaktır. O zaman müminler olarak inançta biz şirkten uzak duracağız. Bu noktada tevhide dayalı bir inancın olması gerekiyor.”

 

KENDİMİZİ KORUMALIYIZ

“Mümin ahlakta da kendisini korumalıdır. Yani yalandan, hileden, fitneden, zulümden de korunmalıdır Müslüman. Müslüman takva boyutunda korunan olduğu kadar koruyan da olmalıdır. Yani aklını korumalıdır, nefsini korumalıdır, ırzını namusunu korumalıdır. Allah’a kulluk görevimizi yerine getirmek sureti ile biz korumamız gerekenleri korumalıyız. Kur’an ve sünnet olarak bize emanet olanları okumak, anlamak, yaşamak ve okutup anlatmak noktasında koruyan olmalıyız. Aklımızı Allah’ın koyduğu emirler çerçevesinde irşat edip ve onları Allah’ın koyduğu ölçülerde korumalıyız. İmkânlarımızı ve bize verilen nimetleri korumalıyız. Allah birlik ve beraberlik içinde olan ve birlik beraberlik adına sabredenleri sever.”

 

“DİN SAMİMİYETTİR”

“Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyor ki, ‘Din samimiyettir.’ Peygamberini örnek almakta samimi olmaktır. Kitabı okuyup, anlatmakta samimi olmaktır. Bütün Müslümanlara karşı samimi olmaktır. ‘Ey Allah’ın kulları kardeş olun’ diyen Peygambere kulak vermenin tam zamanıdır. Size birlik ve beraberliği tavsiye ediyorum. ‘Ayrılıktan sakının’ diyen Peygambere, kulak vermenin tam vaktidir. O koca Yunus’un ifadesi ile ‘Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.’ Peygamber Efendimizin, ‘Birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ hadisini unutmayalım” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş