Kutlu Doğumun Teması Tevhid ve Vahdet

İnegöl Müftülüğü tarafından yapılan Mart ayı Mutad toplantısında bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın 9 Nisan’da başlayacağı ve tema olarak “Tevhid ve Vahdet” konusunun işleneceği ifade edildi.

Yayınlama: 22.03.2016
528
A+
A-

İnegöl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mart ayı mutad toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İlçe vaizi Ömer Faruk Atan, müftülük şefi Necdet Sakınmaz ve din görevlileri katılım gösterdiler.

 

CAMİLERE KİTAP TAKVİYESİ






Müftülük Şefi Necdet Sakınmaz, mevzuat ve gündem konuları hakkında açıklamalarda bulundu. Sakınmaz, “Sömestr tatilinde haydi çocuklar camilere koşalım, namazda buluşalım kampanyasında dereceye girenler için Mayıs ayında gezi programları tertip edilecektir. 1’inci olanlar Çanakkale’ye, 2’nci olanlar ve 3’üncü olanlar da Oylat gezisine katılacaklardır. Bir aksilik olmazsa 8 Mayıs’ta Çanakkale, 15 Mayıs’ta Bursa ve 22 Mayıs’ta Oylat gezisi yapılacaktır. Ücret ve harçlık konusu daha sonra bildirilecektir. Bu programa katılacak olanların velilerinden imzalı izin dilekçeleri alarak sayıları Müftülüğe bildiriniz. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafında her camide bir kütüphane oluşturulmasını ve burada diyanet yayınlarından caminin A-B-C-D-E grup kategorisine göre yaklaşık 150 kitabın konulması gerekmektedir. Bu kitapların yaklaşık 600 TL fiyatı bulunmaktadır. Her caminin bu parayı temin ederek kitapları Müftülüğe müracaat etmeleri ve kitapları sipariş ettirmeleri gerekmektedir” dedi.

 

KUTLU DOĞUMUN KONUSU “TEVHİD VE VAHDET”

İlçe vaizi Ömer Faruk Atan ise, Kutlu Doğum Haftası’nda yapılacak programlardan ve hazırlıklarından bahsetti. Atan, “Bu sene Kutlu Doğum Haftası 9 Nisan tarihinde öğle namazından önce Sani Konukoğlu Camii’nin bahçesinde açılış programı yapılarak başlayacaktır. Haftaya hazırlık çalışmalarında Kur’an kursları arasında yüzünden Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları, hadis ezberleme ve okuma yarışmaları yapılacaktır. Dereceye girenleri hafta programlarında ödüller verilecektir. Hafta boyunca panel, konferans türü etkinlikler yapılacaktır.  Merkez, Cerrah, Kurşunlu, Yenice, Tahtaköprü, Akhisar, Huzur, TOKİ ve Alanyurt olmak üzere her gün ya bir camide ya da bir salonda bu programlar yapılmış olacaktır. Bu sene Kutlu Doğum Haftası’nda tema olarak ‘Tevhid ve Vahdet’ konusu işlenecektir. Ayrıca bayanlara yönelik panel ve konferans programları da yapılacaktır. Bu programlara şimdiden tüm arkadaşların hazırlanmasını, etkin rol almaların ve cemaatiyle birlikte katılmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

MUHABBET MECLİSİ

Son olarak konuşan Müftü Kazım Güzel, “Aylık toplantılarımızı memuriyetin bir gereği, resmiyetin bir gereği olarak yapılmaktadır. Ancak bizler bunu bir resmiyetten daha çok bir muhabbet meclisine dönüştürmeliyiz. Aramızdaki sevgi, saygı, muhabbet, kaynaşma ve dayanışmanın oluşması ve daha da güçlenmesi için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Toplantıda eğer şahsımdan kaynaklanan bir sıkıntı durumu olursa beni bu konuda uyarmanızı istiyor. Çünkü biz de insanız, bizim de kusurumuz olabilir, noksanımız olabilir. Farkında olmadan belki bir sıkıcılığa sebep olabilirim. Bu nedenle toplantılarımızın daha verimli ve heyecanlı geçmesi için olumlu ve olumsuz yöndeki uyarılarınızı ve tekliflerinizi bekliyorum” diye konuştu.

 

VERİMLİ KADRO

Güzel, “İnegöl’deki görevime başlayalı 6 ay oldu. İnegöl’de çok verimli ve kaliteli bir kadroyla çalıştığımı ifade etmek istiyorum. Tabii gönlüm bu verim ve kalitenin yüzde yüz olmasını sağlamak ve görmektir. Ancak burada şu sözü de hatırlatmak istiyorum yüzde ısrar etme doksan da olur biraz noksan da olur. Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. Fakat biz yine de yüzde yüz başarı hedefini ve noksansız ve kusursuz görev yapma aşkını kendimize şiar edinmeliyiz. Sizlere bir konuda daha teşekkür etmek istiyorum. Ocak ayı başı itibarıyla görevlilerimize yönelik başlattığımız tefsir dersleri grup çalışmalarına aktif katılımlarınızdan, gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim. Çünkü bu bizim Kur’an’a olan sevgi ve bağlılığımızdır. Tefsir derslerine küçük mazeretlerle katılmamazlık yapmayınız. Rica ediyorum programlarınızı buna göre ayarlayınız. Sadece cenaze durumu bu mazeretlerin dışındadır. Diğer randevularınızı tefsir derslerine göre ayarlayınız. Bu çalışmalarınızı artık cemaatle camide ve evlerde de cemaatle ve vatandaşlarla tefsir dersi sohbetlerine başlamanızı istiyorum. Bunun çok ve faydalı ve bereketli olduğunu mutlaka göreceksiniz. Aynı şekilde camilerimizde sabah namazı buluşmalarına gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı da çok teşekkür ediyorum.”

 

“HEPİMİZİN AMİRİ ALLAH’TIR”

“Hepimiz birbirimize emanetiz. Hepimizin amiri de Allah’tır. Çünkü hepimiz Allah’a hesap vereceğiz. Hepimiz yüce Allah’a hesap vereceğiz. Hepimiz yüce Allah’ın gözetimi altındayız. İnsan olarak hepimizin eksiklikleri ve kusurları olabilir. Bu nedenle birbirimizi uygun bir lisanla uyarmalı ve tavsiyelerde bulunmalıyız. Diyanet dergilerini mutlaka okumalıyız. Gündemimizi buna göre belirlemeliyiz.  Hatta camide ve cami kahveleri ve dernek lokallerinde de cemaatin ve vatandaşların rahatlıkla alıp okuması için dergi bulundurmalıyız. Ayrıca Diyanet İlmi dergiyi de okumalıyız. Diyanet çocuk dergisini çocuklarımıza okutmalıyız. Yine günün uygun vakit namazlarında cemaate ilmihal, tefsir, meal, hadis derslerinin yapılmasını ve günlük takvim yaprağının okunmasını istemiştim. Bu çalışmaların günlük yapılmasını ve devamlı hale getirilmesini çok önemsiyorum.  Bunu yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapmayanların da mutlaka yapmalarını istiyorum. Ayrıca özellikle yüzünden sabah namazlarında okuduğumuz ayetlerin meallerini de cemaate okumanızı istiyorum. Böylece insanlarımızın Kur’an’ı aynı zaman mana itibarıyla da anlamalarına vesile olmuş oluruz. Çocukların, gençlerin ve bayanların camiye ve beş vakit namazı, Cuma ve bayram namazlarını katılmalarını çok önemsiyorum. Camilerimizin fiziki ortamlarına buna göre ayarlamaya çalışınız. Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda bulunan bayrakların, cübbe ve sarıkların düzgün, temiz ve bakımlı olmasını istiyorum. Bu durum aynı zamanda bizim bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımıza ve yaptığımız işe verdiğimiz değeri göstermektedir.”

 

CAMİLERDE VE KUR’AN KURSLARINDA BAHAR TEMİZLİĞİ

“Kutlu Doğum Haftasının yaklaştığı bu günlerde haftanın coşku ve heyecan içerisinde geçmesi için kıştan çıkarken camilerde ve Kur’an kurslarında başta genel bir bahar temizliği olmak üzere tüm hazırlıkların şimdiden yapılmasını ve yaptırılmasını istiyorum. Toplantımız bu duygu ve düşüncelerde hayırlı çalışmalara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda Mesudiye Mahallesi Yeni Camii İmam Hatibi Şerafettin Sayar, 35 yıllık görevin sonunda veda konuşması yaparak emekliye ayrıldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş