Liseliler şiirde yarıştı

1 Mart tarihinde başlayan Liseler Arası Şiir Yarışması’nın finali geçtiğimiz gün Dörtçelik EML’de gerçekleştirildi. Şiir yarışmasında Özel Altın Nesil Koleji Öğrencisi Fatma Zümra Uygur 1. oldu.

Yayınlama: 04.03.2016
512
A+
A-

Final heyecanı öncesinde açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, “Eğitimin amaçlarından biri de, bireyin iyi davranışlar edinmesini sağlamaktır. Şiir, duygularımıza direk etki edebilen en kuvvetli araçlardan birisidir. Şiir, durgularımızı güzelleştirir. Duyguları şiirle terbiye olmuş insanların kalbinde kötülük olmaz. Kibarlığımızı da kabalığımızı da davranışlarımız oluşturur. Davranışlarımızı ise düşünce ve duygularımız oluşturur. Yani duygularımız düşüncelerimizi, düşüncelerimiz ise davranışlarımızı oluşturur. Şiir severlerin duygu yüklü insanlar olmasının başlıca sebeplerinden biri de budur. Şu halde duygularımızın terbiyesine şiirle başlayabiliriz. Mutlu bir toplum fertlerden oluşur. Şiir ise duygularımıza direk etki edebilen iyi bir mutluluk aracıdır. mutluluğumuza katkı oranı kişiden kişiye değişebilir ama mutluluğumuza katkısı az da olsa şiir, hem duygularımızı terbiye eden hem de mutluluk kaynağı, hiç bir yan etkisi olmayan doğal bir ilaçtır. Bize duygu, hüzün ve coşku dolu anlar yaşatacakları için öğrencilerimizi ve emeği geçen eğitimcilerimizi kutluyorum. Yarışmaya katılan tüm liselerimizin yöneticilerini, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

8 Lisesin yarıştığı finalin ardından jüri üyeleri arasında oylama gerçekleşti. Jüri oyları ile belirlenen yarışmanın sonunda Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Dönmez 3., İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sümeyra Arslan 2., Özel Altın Nesil Koleji Öğrencisi Fatma Zümra Uygur ise yarışmanın 1.’si oldu.






 

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican verdi. Ödül töreni sonrası konuşan Bilican, “Bugün yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi performanslarından dolayı kutluyorum. Hepsi şiirlerini çok güzel seslendirdiler” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş