Lodos yıktı geçti

Yaklaşık bir ay önce yağan son 40 yılın en yoğun kar yağışı nedeniyle İnegöl’de yaşanan onca çatı çökmesi ve beraberinde yaşanan trafik kazalarının ardından şimdi de hızı saatte 80-90 km bulan şiddetli lodos İnegöl’ü yıktı geçti.

Yayınlama: 02.02.2015
694
A+
A-

İnegöl’de yaklaşık 1 ay önce yaşanan yoğun kar yağışının ardında bu kez de şiddetli lodos hayatı tam anlamıyla felç etti.

 

ŞİDDETLİ LODOS BİNAYI YIKTI






İnegöl’de etkili olan şiddetli lodos mermer deposunu yerle bir etti. Orhaniye Mahallesi Tekin Sokak No:8 adresinde bulunan Baran mermer deposunda yaşanan olayda şiddetli lodos işyerinin çatısını yerinden söktü, metrelerce ileriye uçurdu. Olay sırasında çalışmakta olan işyeri sahibi Kemal Şen, şans eseri yara almadan kurtuldu. Kemal şen’in oğlu Baran Şen de olay sırasında işyerindeydi. Küçük çocuğun üzerinden uçan çatı yaklaşık 20 metre ileriye düştü. Olayda işyerinin idari bölümü de büyük zarar gördü. Duvarlar yıkıldı, çatının altında kalan mermerler paramparça oldu. İşyerinde bulunanların canlarını zor kurtardığı olayda maddi zararın 20 Bin Lira civarında olduğu bildirildi.

 

LODOS TIRLARI KAMYONLARI SAVURDU

Bursa-Ankara karayolu üzerinde 4 TIR ve bir çekicili kamyon, lodos sebebiyle devrildi. Kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışılan kamyonun çekici kısmı ise lodosun etkisi ile savrularak tarlaya uçtu. Fabrikadan yüklediği süngerleri İstanbul’daki depoya teslim ettikten sonra İnegöl’e geri dönen sürücü Mustafa Şahin yönetimindeki çekici ve kamyon, Bursa- Ankara karayolu üzeri Kestel’e bağlı Babasultan mahallesi mevkiinde şiddetli lodosun etkisiyle savrularak yola devrildi. Bursa’dan İnegöl istikametine geliş yoluna devrilerek yolu trafiğe kapatan römorklu kamyonun sürücü Mustafa Şahin kazayı yara almadan atlatırken, bölge trafik ekipleri güvenlik önlemi aldı. Yolda yan yatmış vaziyette bulunan römorklu kamyon, gelen kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışıldı ancak şiddetli lodos buna da müsaade etmedi. Halatlar ile bağlanarak yoldan kaldırılmaya çalışılan römork, yerden ilişiğini kestikten sonra savrularak tarlaya uçtu.

 

Kaza yerinde bulunan ekipler, şiddetli lodos nedeniyle oldukça zor anlar yaşadılar. Ayakta bile durmakta güçlük çeken görevliler, işlerini güçlükle yapabildiler.

 

600 YILLIK ÇINAR LODOSA DAYANAMADI

İnegöl’ün tarihi camilerinden İshakpaşa Cami ve Külliyesi bahçesinde bulunan yaklaşık 600 yıllık çınar ağacı da lodostan nasibini aldı. 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet zamanı paşalarından İshakpaşa tarafından yaptırılan Cami ve Külliye bahçesinde bulunan çınar, şiddetli lodosa dayanamayarak devrildi.

 

ÇATI ARABANIN ÜZERİNE UÇTU

Lodos nedeniyle yerinden sökülen Kemalpaşa Mahallesi Kocaahmet Caddesi üzerinde 3 katlı binanın çatısı, yol üzerinde park halinde bulunan otomobilin üzerine düşerek maddi hasara yol açtı.

 

BOĞAZKÖY’DE MİNARE YIKILDI

Boğazköy Mahallesindeki eski caminin minaresi yıkarken, yeni caminin de kubbesindeki kurşun levhalar söküldü. Aynı mahallede iki evin bahçe duvarını yıkan lodostan dolayı kökünden sökülen ağaç, bir evin üzerine devrildi.

 

YENİCE’DE TRİBÜNÜN ÇATISI ÇÖKTÜ

Lodos nedeniyle hafta sonu İnegöl’de oynanması planlanan amatör spor karşılaşmaları iptal edilirken, kötü haber İlçe Kapalı Spor Salonundan geldi. Lodosa dayanamayan İlçe Kapalı Spor Salonu ile Yenice futbol sahasının seyirci tribününün çatısı çökerken, yedek oyuncu kulübeleri de tamamen parçalandılar.

 

İTFAİYE 2 GÜNDE 219 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipleri lodosun başladığı Cuma akşamında beri 202 çatı uçması, reklam tabelası, elektrik direği devrilmesi ve elektrik kablolarının kopması ile 15 ağaç devrilmesi ve lodos kaynaklı 2 trafik kazasına müdahale etti. Tam donanımlı 126 araç ve 130 personelle 24 saat kesintisiz hizmet verilirken, çalışmalarda ayağı kırılan bir itfaiye eri de tedaviye alındı. Pazartesi gününden itibaren yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirten Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımı nedeniyle çamur şeklinde yağış olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

 

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada; yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale´nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiği belirtildi. Yetkililer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş