Mescid-i Aksa sergisi izlenimde

İnegöl Kanuni Derneği ve İnegöl Belediyesi’nin birlikte düzenlediği program ile Mescid-İ Aksa fotoğraf sergizi izlenime açıldı.

Yayınlama: 22.08.2015
441
A+
A-

Açılış programına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kanuni Dernek Başkanı Serdar Baykay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ






Açılış öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, “Sergimize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Kanuni Derneği olarak zaman zaman faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Bu faaliyetlerin bir yenisi de fotoğraf sergimiz. Bu segimiz ile milletimizi aydınlatmaya çalışacağız. Kanuni Derneği ne gibi çalışmalar yapıyor, neler yapıyor noktasında bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz”

 

SADECE ALLAH RIZASI İÇİN

“Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz bir programda Gazeteci Mustafa Özcan, “Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e kim sahip çıkmıyor diyor” demişti. Devamında yalan oraya sahip çıkılıyor demişti. Ama yüzlerce dernekle yahudiler sahip çıkıyor dedi. Yurt dışından ve içeriden 3 bin adet dernek sahip çıkıyorlar Mescid-i Aksa’ya. Biz müslümanlar ise oraya çok az sayıda dernekle sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bununla alakalı elimize bir fırsat, bir imkan geldi. Biz de bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz ve İnegöl halkını bilinçlendirme çabası içerisine giriyoruz. Sadece ve sadece Allah rızası için böyle bir faaliyet içerisine girmiş bulunmaktayız. Maddi manevi tüm katkı sağlayan kardeşlerimizden Allah razı olsun diyoru” dedi.

 

FARKLI FORMATLARLA YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Alinur Aktaş ise,  “Benim birşey konuşmama gerek yok aslında. Fotoğraflar herşeyi anlatıyor. Dünyanın en büyük mescidini gezdim. Devasa yerler. Onlara girip çıkmakla ilgili bir kaygı yokken neden Mescid-İ Aksa? Bizim 3 değerli mescidimiz var. Mescid-İ Nebevi, Mescid-İ Haram bir de bizim ilk kıblemiz olan Mescid-İ Aksa. Ve şu an orada yapılan uygulamalar var. Ama şunu da tabi unutmamak lazım. Burası çok önemli bir sembol. Ben Mescid-İ Aksa’yı görmedim. Görmeyi çok arzu ediyorum. Herkesin de görmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene hatırlarsınız biz festivalleri iptal ettirmiştik. Neden?Çünkü Gazze’de ciddi problemler vardı. Bu sene de iptal ettik. Çünkü ülkemizde problemler var. Belki bazı nefisler şöyle düşünebilir; doğuda bazı sıkıtılar var, neden Mescid-İ Aksa diyebilir. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Türkiye 20 Temmuz’dan beri yaklaşık 1 aydır olağanüstü bir dönem yaşıyor. Bunun bir oyun olduğunu ve gerçekten üzülerek söylüyorum. Haince ve şerefsizce yapılan bir oyun olduğunu herkes tahmin ediyordur. Artık son çırpınışlarını yapıyor bazılar. Bazılarından aldıkları mayınlarla, bugüne kadar şehirtlerimiz oldu. Şunu unutmamak lazım; bunlar bu ülkenin huzurunu bozmak için yapılan eğlemlerdir. Orada yapılan çalışmalarla, ülkemizde yapılan olaylar çok farklı değil. Aynı kişiler tarafından farklı formatlarla yerine getirmeye çalışıyorlar. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş