MHP’den Aktaş’a eleştiri

MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, geçtiğimiz günlerde iptal edilen Uluslar Arası Halk Dansları Gösterileri’nin iptalinin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş aleyhine açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 29.03.2016
440
A+
A-

MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında “Belediye Sarayı”ndan başlayarak “Bahar Şenliği”nde devam eden polemik krizi yeni bir boyut kazandı.

 

MHP İnegöl İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, “Kamuoyunun hatırlayacağı üzere; ülkenin kan ağladığı ve son bir haftada 23 şehidimizin olduğu bir dönemde İnegöl Belediyesi’nin düzenlemek istediği Bahar Şenlikleri programı tepkilerimiz sonucu iptal edilmiştir. İnegöl Belediyesine 2 nedenden dolayı teşekkür ederiz. Birincisi; programın iptali hakkında alınmış olan zorunlu karardan dolayı, ikincisi ise; biz biliriz mantığından çıkılıp mevcut hatadan geç de olsa dönüldüğü için. Ancak bazı hususları kamuoyu ile paylaşmamız gerekmektedir. Milli konularda çok hassas olduğunu belirten Sayın Aktaş söz konusu programı neden bizim tepkimizin hemen ardından iptal etti? Ya da şöyle soralım; eğer biz tepki göstermeseydik bir gün önce daveti yapılan bu program yine de iptal edilecek miydi? Yangından mal kaçırır gibi program tarihine 2 gün kala bu programın yapılacağının kamuoyu ile paylaşılmasının altında; ‘Halkımız tarafından tepki gelmezse programı yaparız’ düşüncesi mi hâkimdi? Daha önce ilçe teşkilatımız tarafından yapılan açıklamalarımız ‘Hezeyan’ olarak nitelendirilmiştir. ‘Hezeyan’ kelimesinin ne anlama geldiğine değinmek isteriz; Türk Dil Kurumunda sadece ‘Saçmalama’ olarak belirtilen hezeyan kelimesi, psikolojide ise toplum içinde gerçeğe aykırı düşünceyi tanımlamak için kullanılmaktadır. Şimdi tekrar soruyor ve halen cevap bekliyoruz. İnegöl AKP teşkilatı ve İnegöl Belediyesi’nin organizasyonu ile toplanıp Bayırbucak Türkmenlerine gideceği söylenen 2 adet yardım tırının Bayırbucak’a değil de neden Diyarbakır’a gittiğini sormamız mı hezeyan? İnegöl’ün öncelikli çözüme kavuşturulması gereken trafik, otopark, hava kirliliği, altyapı, köstebek yuvası haline gelen ara sokaklar gibi sorunları dururken yapılması planlanan Saray’ın gereksiz olduğunu belirtmemiz mi hezeyan? Yoksa saraya yapılacak masrafın israf olduğunu belirtmemiz ve bu israfın hesabını halk sormazsa Allah sorar dememiz mi hezeyan? Ülkemiz yangın yerine dönmüşken ve nice canlar toprağa düşerken, yapılması planlanan bahar şenliği programı ile ilgili rahatsızlığımızı dile getirmemiz mi hezeyan?” dedi.






 

Bayram, “Sorduğumuz sorulara ve dile getirdiğimiz sorunlara sessiz kalınarak hezeyan olarak nitelendirilmesini sükûtun ikrardan geldiği şeklinde anlamaktayız. Tekrar hatırlatmak isteriz ki; basın açıklamalarımızı şahsi olarak değil teşkilatımız ve bize oy veren vatandaşlarımız adına yapıyoruz. Yine daha önce belirttiğimiz gibi hatır oyu alarak bu makama gelen Aktaş’ın şahsıma ‘Başkan vekili denen şahıs’ şeklinde hitap etmesi abesle iştigalden öteye gidememiştir. Yanlışların karşısında durup doğruyu göstermemiz kimsenin zoruna gitmemelidir. Son olarak Sayın Aktaş’ın hezeyan nitelemesini, yaşamış olduğu heyecana veriyor ve büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. Ayrıca programın iptali yönündeki haklı tepkimiz nedeniyle bizzat arayarak ve mesaj atarak bize destek olan tüm İnegöllü vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. İnegöl’ümüzün ve vatandaşlarımızın menfaatlerine aykırı her işlemin daha önce olduğu gibi bundan sonra da ilkeli ve Milliyetçi-Ülkücü camiaya yakışır şekilde karşısında olacağımızı belirtir, kamuoyuna saygı ile sunarız” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş