MHP’den yardım tırları iddiası

İnegöl Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, yazılı basın açıklamasında bulunarak, AK Parti İnegöl Teşkilatı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan tırların, Diyarbakır’da terörden etkilenen vatandaşlara gönderildiğini iddia etti.

Yayınlama: 24.02.2016
482
A+
A-

İrfan yazılı basın açıklamasında, “İnegöl kamuoyunun hatırlayacağı üzere 15 Şubat 2016 günü AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatının Suriye’de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere hazırladıklarını iddia ettikleri 2 adet yardım tırının yola çıktığı şeklinde haberler basında yer almıştı. Hatta bu yardım tırlarının üzerine şanlı Ay – Yıldızlı bayrağımız ve  “AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Bursa’dan Bayırbucak’a Kardeşlik Köprüsü” yazılı pankart asılıp dualar eşliğinde basına poz verilmişti. Ancak 18 Şubat 2016 günü yerel ve ulusal basında AK Parti Bursa Teşkilatının “Aşımı Paylaşıyorum” kampanyası ile Diyarbakır’da yaşayan terör mağduru vatandaşlarımız için hazırladığı 12 tırlık yardım konvoyunun Diyarbakır’a uğurlandığı yönünde haberler yer almıştır. İşin ilginç tarafı ise Bursa’dan Diyarbakır’a gönderilen tırlardan iki tanesinin İnegöl’den Bayırbucak Türkmenlerine gittiği iddia edilen tırlar olduğu anlaşılmıştır. Resimlerden görüleceği üzere AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplandığı iddia edilen yardımların bulunduğu tırlar ile Diyarbakır’a gönderildiği söylenen tırların aynı olduğunu görmüş bulunmaktayız”

 

BAYIRBUCAK’A MI, YOKSA DİYARBAKIR’A MI GİTTİ






“İnegöl’den uğurlanırken üzerinde Ay – Yıldızlı bayrağımız ve  “Ak Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Bursa’dan Bayırbucak’a Kardeşlik Köprüsü” yazılı pankartlar daha sonra “Bursa-Diyarbakır Yardım Kampanyası” yazılı pankartlar ile değiştirilmiş ve söz konusu yardımlar Diyarbakır’a götürülmüştür. Özellikle vurgulamak isteriz ki; Diyarbakırlı vatandaşlarımız için yardım toplanmasına hiç bir itirazımız yoktur, olamazda. Ancak başta AK Partili İlçe Başkanı Adem Demirel ve Alinur Aktaş olmak üzere fotoğraf karesinde yer alan bütün yöneticilere cevaplamaları için bir soru yöneltmek isteriz; “İnegöllü vatandaşlarımızın desteği ile hazırlanan 2 adet yardım tırı Bayırbucak’a mı, yoksa Diyarbakır’a mı gitti?” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş