Minikler arama kurtarma eğitimi alıyor

İnegöl İHH Arama Kurtarma (İNİYAK) tarafından Ramazan Sokağı’nda kurulan eğitim platformu büyük ilgi görüyor. Platformda 5-12 yaş arası çocuklara köprüde ilerleme ve tırmanma gibi arama kurtarma eğitimleri veriliyor.

Yayınlama: 07.07.2014
929
A+
A-

 

İnegöl’ün ilk arama kurtarma ekibi olan İHH İNİYAK, ramazan sokağında arama kurtarmanın önemine vurgu yapmak ve İNİYAK’ı tanıtmak amacıyla daha önce görülmemiş bir platform hazırladı.

 






Ramazan Sokağında İnegöl İHH standının hemen arka kısmında çocuklara yönelik kurulan platforma yetişkinlerin de ilgisi yoğun olurken, çocuklar eğitimden geçmek için heyecanla sırasını bekliyor. 5-12 yaş arası çocuklara yönelik yapılan ücretsiz etkinlik, ramazan ayı boyunca her hafta Cuma akşamları gerçekleştirilecek.

 

ŞİMDİDEN MAYA TUTMALI

Hazırladıkları platform ve yaptıkları etkinliğe ilişkin bir açıklama yapan İNİYAK ekip lideri Varol Yılmaz, İnegöl İHH olarak ramazan sokağında tanıtım standı açtıklarını hatırlattı. Dernekleri bünyesinde kurulmuş olan İnegöl İnsani Yardım Arama Kurtarma ekibinin de tanıtımını yapmak için çocuklara yönelik böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini belirten Yılmaz şunları söyledi: Geleceğe dönük olarak, geleceğin arama kurtarmacılarına şimdiden bir maya atmak, onlara bu heyecanı tattırmak istedik. Burada hazırladığımız ekipmanlarla birkaç ufak çalışma gösteriyoruz. Bir köprü yaptık, köprü üzerinde ilerlemeyi ve bir de değişik ekipmanlarla ağaca inip çıkma, tırmanma eğitimleri veriyoruz. Buradan tüm çocuklarımıza sesleniyor ve onları standımıza davet ediyoruz. Etkinliğimiz ücretsiz, tamamen tanıtım amaçlıdır. Bu şekilde ramazan sokağına da bir nebze olsun katkı koyalım diye böyle bir çalışma yaptık. Etkinliğimize 5 yaştan 12 yaşa kadar çocuklarımız katılabiliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş