Müftülük hazırlıkları tamamladı

İlçe Müftülüğü tarafından her yıl düzenlenen ve çeşitli programların yapıldığı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında yürütülen hazırlıklar tamamlandı.

Yayınlama: 10.10.2014
759
A+
A-

Makamında bir basın açıklaması düzenleyen İlçe Müftüsü Bayram Canbey, ‘Camiler ve din görevlileri haftası’ kapsamında yapılan hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

 

CAMİLERDEN AZAMİ DERECEDE İSTİFADE ETMELERİ İÇİN PROGRAMLAR DÜZENLENECEK






Müftülük olarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirten İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Pazartesi günü İshakpaşa Cami bahçesinde açılış programını yapacağız. Bu hafta 1986 yılından beri kutlanıyor. Her yıl değişik etkinlik ve temalar ile süslenerek toplum hayatına yansıtılmaya çalışılıyor. Daha önce cami ve çocuk, cami ve engelliler, cami ve kadın konuları işlendi. Kadınlarımız camiden biraz uzak tutulmuştu. Bu yıl ise cami ve gençlik konusu esas alındı ve bu çerçevede konular işlenecek. Camilerin herkese açık olduğunu, toplumun bir kesimi olarak genç kardeşlerimizin de camilerden azami derecede istifade etmeleri için programlar düzenlenecektir. Peygamberimizin döneminde Peygamber efendimiz gençlere büyük önem vermiştir. Peygamberimiz peygamberliğinin ilk yıllarında gençlerin yardımları ile ilerlemiştir. Bu günde gençlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Genç kardeşlerimizin kötü alışkanlıklara kapılmaması için hepimize büyük görev düşüyor. Cami derneklerinin de kadın kolları ve gençlik kollarının olması da gerekiyor.  Bu nedenle bu yıl cami ve gençlik konusunu işleyeceğiz. Gençlerimizi camiden alıkoyan pek çok unsurlar var. Bu hafta dolayısı ile bunları da konuşacağız. Gençlerin camilere teşvikinde hepimize büyük görevler düşüyor. Cami görevlilerimizin üzerine düşen görevler var. Aile ve derneklere düşen görevler var. Bu görevler çerçevesinde gençlerimizi camilere teşvik edecek çalışmalar yapacağız. Ben ilçe müftülüğü olarak pazartesi günü İshakpaşa Cami bahçesinde yapılacak olan açılışa tüm ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş