Öktem’den Aktaş’a teşekkür

Türkiye Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem, dün Başkan Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, havacılık sporuna destek verdiği için teşekkür etti. Öktem ayrıca THK’nın hizmetlerinden bahsetti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 07.03.2015
758
A+
A-

Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Özden Albamya ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem, “Başkanıma bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Ben sizin havacılığa ilgi duyduğunuzu arkadaşlarımdan öğrendim. İnegöl’deki arkadaşlarımız da havacılık konusunda çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Biz, belediyenin yapacağı altyapı çalışmalarına her türlü teknik anlam da destek vermeye hazırız. Yeter ki İnegöl’de siz havacılık altyapısını hazırlayıp bize bu konuda olayı bitirdik deyin.” Dedi.

 

İTALYA’YA DA YARDIMLARDA BULUNMUŞTUK






Sıkıntılardan bahseden Öktem, “Halkımız bizi sadece deri toplayan bir kuruluş olarak biliyor. Evet, doğru biz deri topluyoruz ama toplanan derileri de halkımızın hizmetine ayırıyoruz. Örneğin; bizim havadan yangın söndürme uçaklarımız var. Orman yangınlarına biz müdahale ediyoruz. Bu konudaki dünyadaki en önemli uçak filoları bizde. Hatta daha önceki dönemler de İsrail ve İtalya’ya da yardımlarda bulunmuştuk” diye konuştu.

 

24 SAAT HASTA SEVKİ OLACAK

Hava ambulansı hizmetini de THK’nın verdiğini aktaran Öktem, “Bizim helikopterlerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimizle beraber acil hastalarımızı alıp hastanelere yetiştiriyorlar. Türkiye çapında 17 helikopterimizle bütün Türkiye’de bu hizmeti veriyoruz. Yakında gece görüş helikopterleri de hizmete girecek. 24 saat kesintisiz hava ambulansı hizmetini vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

PİLOT EKSİĞİ VAR

Ayrıca ülkemiz de çok büyük bir pilot eksiğinin olduğunu aktaran Öktem, “Bu eksiği de biz kapatmaya çalışıyoruz. Bizim uçuş akademimiz sayesin de her yıl 140 gencimizi pilot olarak yetiştiriyoruz. Keşke imkânlarımız daha fazla olsa da daha fazla gencimizi yetiştirsek. Çünkü Türkiye’nin çok ciddi pilot açığı var. Bu açığı da biz aynı zamanda üniversitemizle de kapatmaya çalışıyoruz. Türk Hava Kurumunun havacılığın 5 ayrı dalında faaliyet gösteren 3 bin öğrencisi olan üniversitesi var. Üniversitemizden mezun olan gençlerimizin işleri hazır… Üniversitemizin kapasitesini de artırmaya çalışıyoruz. Ülke çapındaki 4 ayrı eğitim merkezlerimiz de havacılığa gönül vermiş olan gençlerimizi hiçbir ücret almaksızın istedikleri alanda yetiştiriyoruz. Bu kapasiteyi de artırma çabası içerisindeyiz. Bu sene yine uzun zamandan beri ihmal edilen paraşüt eğitimine de başlayacağız. Kendi uçaklarımızla İnönü ve Efes’de 550 gencimizi paraşütçü olarak yetiştireceğiz. İstiyoruz ki gençlerimizi artık kahve köşelerinden kötü alışkanlıklarından kurtararak havacılığa hizmet etmelerini istiyoruz. Bu işi yaparken de ülke çapında nerede olursa olsun havacılıkla ilgili hangi kulüp bizden destek isterse biz o kulüplere de destek anlamında elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. İnegöl’deki arkadaşlarımıza havacılık konusunda destek veren İnegöl Belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Onun açtığı bu kapıyı bizde çok daha ileri noktalara getirme çabası içerisinde olacağımızı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

BİZİM KAZA KIRIMIMIZ OLMADI

Son aylar da savaş uçaklarının düştüğünün hatırlatılması üzerine Öktem, “Askeri uçaklar. O konu da pek bir bilgim yok. Askeri uçakların neden düştüğünü bilemem. Ama askerlikte havacılıkta kontrol çok çok önemli. Uçaklarında bakımlarının yapıldığı kanaatindeyim. Genel merkezimizde geçen günler de kaza kırım değerlendirmesi yaptık. Geçen sene çok şükür bizim kaza kırımımız olmadı.” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN İLGİSİNİ HAVACILIĞA ÇEKECEĞİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl hızla gelişen bir ilçe. Buradaki aktiviteyi artırmak için İnegöl’de farklı farklı faaliyetler hayata geçiriliyor. Bu manada THK başkanımızın ziyaretini güzel bir rastlantı ve güzel bir miladında başlangıcı olacağını düşünüyorum. Biz İnegöl ayağında doğa sporları ile alakalı hamle başlatmak istiyoruz. Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) adında bir projeyi hayata geçireceğiz. Bunla alakalı BEBKA’nın destekleri ve belediyemizin de gücünü kullanacağız. Yeniceköy mahallemize de farklı bir aktivite katmış olacağız. Ama bu proje vesilesiyle de İnegöl’e dışarıdan ilgi alanı da oluşturmaya çalışacağız. Yapacağımız uluslararası organizasyonlarla yurtdışından birilerinin de gelmesini istiyoruz. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını özellikle bu tip spor dallarıyla da şehrin sosyal ve kültürel alandaki gelişimine katkı koymak istiyoruz. THK, sadece Kurban bayramında deri toplayan bir kurum gibi algılayabiliriz ama gerçekten özellikle havacılık sahasında farklı etkinlikleri olan bir kurum. Beraber çok daha büyük hamleler içerisinde olacağız. İnşallah İnegöl ayağında da bizler doğa sporlarının gelişimi ile alakalı kendilerinden destek alacağız. 2-3 yıl içerisinde havacılık sahasında gerçek manada bir hamleyi başlatmış oluruz. İnegöl havacılık kulübümüzün desteği ve katkısıyla İnegöl’deki gençlerimizin ciddi mana da bu işin bağımlısı olacağını, birilerinin hatta mesleğinin bu olacağını ifade etmek istiyorum. Ziyaretten dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Ziyaretin sonunda Öktem, Başkan Aktaş’a THK şapkası ve çeşitli hediyeler verirken, Başkan Aktaş’a çini hediye etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş