Posof’a iade-i ziyaret

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kısa bir süre önce İnegöl’e gelen Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ile Belediye Başkanı Cahit Ulgar’a, iade-i ziyarette bulunmak amacı ile beraberindeki heyetle birlikte Posof’a gitti.

Yayınlama: 12.08.2015
703
A+
A-

Gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, İnegöl’de yaşayan Posofluların özellikle de Posoflu işadamlarının, Posof’a daha çok sahip çıkmalarını istedi.

 

İADE-İ ZİYARET






Nisan ayında, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu (BUARDEF) tarafından düzenlenen geceye katılan Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ile Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Posof dönüşü, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etmişlerdi. Başkan Aktaş, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir gezi ile Posaf’a iade-i ziyarette bulundu. Posof’a giden Başkan Aktaş’a, Başkan vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Alper Taban, Belediye Meclis Üyesi Fevzi Dülger, İnegöl Posoflular Dernek Başkanı Murat Ekici, İnegöl Şavşatlılar Dernek Başkanı Metin Elmacı, İnegöl AK Parti Yöneticisi Savaş Ateş, İnegöl Şavşatlılar Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ersin Bahçeci ve İlker Tokdemir,  Genç Gazete Genel Yayın Danışmanı Ayhan Bayraktar ile İnegöl Online Temsilcisi Hasan Avcıbaş eşlik etti. Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet, ilk olarak Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ı makamında ziyaret etti.

 

İNEGÖL BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Ziyarette konuşan Posof Belediye Başkanı Ulgar, Posof’un Türkiye’nin kuzeydoğu sınırındaki bir serhat ilçesi olduğunu belirterek; “Posof nüfus olarak küçük gözüküyor ancak gerçekte büyük bir ilçeyiz. Türkiye’nin çeşitli şehirlerine nüfusumuz göç yoluyla dağılmış. Bunların başında İnegöl gelmektedir. 30-35 bin Posoflunun İnegöl’de olduğunu biliyoruz. Bu açıdan İnegöl bizim için büyük önem taşıyor. İnegöl bizim ikinci şehrimiz. İnegöl bizim kardeş kentimiz. Bu açıdan Başkan Aktaş’ı biz, Posof’un da Belediye Başkanı sayıyoruz. Bu vesileyle İnegöl Belediyesi resmiyetten öte bizim manevi kardeş belediyemiz. İnegöl’de kendisini ziyaret ettiğimizde Başkan Aktaş’ı, Posof’a davet etmiştik. Davetimizi kırmayarak, Posof’umuza gelen Başkan Aktaş ve heyeti bizi çok mutlu etmiştir” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN POSOF’A DESTEĞİ BÜYÜK

Başkan Ulgar; “İnegöl’ün ve İnegöl Belediyesi’nin gücü tartışılmaz. Başkan Aktaş’ın İnegöl’de yaptıklarını hayranlıkla inceledik ve gördük. Biz kardeş bir belediye olarak İnegöl’ün gücünden ve Başkan Aktaş’ın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Nitekim Başkan Aktaş, Posof’un ihtiyacına cevap verecek makine desteğini yerine getirmişti. Başkan Aktaş’a bu anlamlı katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Posof Belediyesi, İnegöl Belediyesi’nden paletli bir iş makinasını hibe alarak makina parkını güçlendirdi” şeklinde konuştu.

 

İLÇEM ADINA AKTAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katkılarıyla Posof Belediyesi’ne paletli bir ekskavatör aldıklarını belirten Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar; “Göreve gelir gelmez belediyemizin bünyesinde olmayan araç ve gereçlerin alımı için çalışma başlattık. Bu çalışmalar kapsamında İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’tan destek istedik. Başkan Aktaş’ta bizleri kırmayarak bu makinanın ilçemize gelmesi için büyük bir gayret gösterdi ve desteklerini esirgemedi. Bu destek bizim için çok anlamlı ve faydalı oldu. Bu ekskavatörün ilçemiz belediyesine verilmesinde emeği geçen İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a ilçem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

MEMLEKETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Başkan Aktaş ise ziyarette yaptığı konuşmada, özellikle İnegöl’de yaşayan Posofluların Posof’a sahip çıkmalarını istedi. “Sadece siz değil, eşiniz ve çocuklarınızla fırsat buldukça Posof’a gelin, Posof’a maddi manevi sahip çıkın” çağrısında bulunan Başkan Aktaş; “İnegöl küçük İstanbul gibi… Kentimize farklı şehirlerden yoğun göçler var. Bunların en yoğun olanlarından bir tanesi de Posof ilçesi. Gerek İnegöl merkezde oturan, gerekse İnegöl ile bağı olup hem de Posof’la bağı olup yurtdışında yaşayan binlerce hemşerimiz var. Şüphesiz göç etmiş olsalar da bu insanlarımızın, şehrin ekonomisine, sosyal hayatına ciddi katkıları ve etkileri var. Göç ettiğimiz topraklara karşı sorumluluğumuzun olduğunu unutmamalıyız. Memleketim deyip, göç ettiğimiz toprakları hasretle anmak yetmez. Mutlaka göç ettiğimiz memleketimize gitmeliyiz. Yeni nesli Posof ile tanıştırmalıyız. İmkânımız ölçüsünde memleketimize sahip çıkmalıyız. Bir Belediye Başkanı olarak, Belediyeler arası dayanışmanın çok önemli olduğunu iyi biliyorum. Biz de büyük belediyelerden proje, fikir anlamında istifade etmeye çalışıyoruz. Kardeş Belediyemiz Posof ile ilgili de bu manada önemli paylaşımlarımız var. Bugün yürekleri, kalpleri burası için atan ancak İnegöl’de yaşayan dostlarımızın selamları ile Posof’a geldik. Bizim Posof ilçesiyle manevi bir kardeşliğimiz vardı ancak Eylül ayında yapılacak ilk meclisimizle birlikte bunu resmiyete dökeceğiz. Burası bizim çok önemsediğimiz topraklar. Geçmişte de ziyaretler yaptık. Bilgi paylaşımları yapacağız, birbirimize destek vereceğiz. Bu ülkenin her bir parçası ayrı bir değerdir. Bu değeri ortaya koyabilmek için ziyaretlerle şehirlerimize sahip çıkmalıyız. Bizi ağırlaya Posoflu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, inşallah Posoflu hemşerilerimiz özellikle de işadamlarımız, bu manada memleketlerine sahip çıkacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmalar sonrasında, Posof Belediyesi’ne hibe edilen iş makinesi dolayısıyla Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Başkan Aktaş’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISINDA İNEGÖLLÜLER

Belediye ziyareti sonrasında Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet Posof sokaklarında incelemelerde bulundular ve Posof Belediyesi’nin hizmetlerini yerinde gördüler. Bu arada, Posof’a tatile gelen İnegöllülerin çokluğu dikkat çekerken, Başkan Aktaş’ı Posof sokaklarında gören İnegöllülerin sevinç ve şaşkınlığı dikkatlerden kaçmadı. Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet daha sonra, Posof’a 15 kilometre mesafedeki Gürcistan/Ahıska’ya çıkan Türkgözü Sınır kapısı, Türkgözü Köyü’ne de ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Türkgözü muhtarı Yavuz Hazır, köylerinden İnegöl’de 120 hane bulunduğunu belirterek, Başkan Aktaş’ı ve İnegöllüleri, köylerinde görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Son olarak Posof AK Parti İlçe Başkanı Songül Öner ve Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’nu makamlarında ziyaret eden Başkan Aktaş ve heyeti, kardeş şehir Şavşat’a da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş