“Sağlıkta Şiddet” hastane duvarlarında

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek amacıyla yayımlanan yönetmelik kapsamında oluşturulan ve içerisinde suç türü, TCK maddesi ve cezanın içeriğinin bulunduğu panolar, hasta ve yakınlarını bilgilendirmek amacı ile İnegöl Devlet Hastanesi duvarlarına asıldı.

Yayınlama: 08.09.2015
2.557
A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 28.04.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelik gereği Sağlık Personeli şikâyetçi olmasa dâhi Hastane yönetimince Savcılığa suç duyurusunda bulunulması zorunlu hale getirilmişti. Konu ile ilgili bilgilendirme afişi, İnegöl Devlet Hastanesi’nin muhtelif bölgelerinde duvara asılarak hasta ve yakınlarının bilgi sahibi olmaları sağlandı.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK AMAÇLANIYOR






Özellikle son dönemlerde artan sağlıkta şiddet olaylarının bir nebze olsun önüne geçebilmek amacıyla gerçekleştirilen uygulama çerçevesinde Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve içerisinde suç türü, TCK maddesi ve suçun karşılığı olan cezanın türünün detaylı şekilde yer aldığı panolar, Acil servis de dâhil olmak üzere İnegöl Devlet Hastanesi duvarlarına asıldı.

 

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

Hasta ve yakınlarını bilgilendirme amacıyla hazırlanan panoların içerisinde; “Savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorundayız! Sağlık personeline karşı işlenen suçlar ile ilgili 28.04.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelik gereği Sağlık Personeli şikâyetçi olmasa dahi hastane yönetimince Savcılığa suç duyurusunda bulunulması zorunludur. Sağlık çalışanlarına karşı sağlıkta görülen ve suç unsuru taşıyan davranışlar ve Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) karşılıklarını dikkatinize sunuyoruz” ifadelerine yer verilerek suç türü, TCK maddesi ve cezaların içerikleri ifade edildi. Buna göre 106 madde nolu ‘Tehdit’ suçunun 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası, 125 madde nolu ‘Kamu Görevlisine Hakaret’ suçunun 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası adli para cezası, 152 madde nolu ‘Kamu Malına Zarar Verme’ suçunun 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası, 86 madde nolu ‘Kasten Yaralama’ suçunun 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası, 87 madde nolu ‘Ağır Yaralama suçunun 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı ifade edildi.

 

ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİ İNDİRİM SEBEBİ DEĞİL

34 nolu TCK maddesine göre; suçun alkol ve uyuşturucu madde etkisi ile işlenmesinin cezada indirim sebebi olmadığı ifade edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş