Sağlıkta teröre tepki devam ediyor

Son günlerde sağlık personeline karşı yapılsan saldırıların ardından tepkiler yükselmeye devam ediyor. Hastane CEO’su Hayrettin Göçmen ve yönetim kadrosu eşliğinde hastaneyi gezen Hüseyin Şahin ve beraberindekiler, sağlık görevlilerini ve hastane personeline karanfil dağıtarak, sağlık terörüne tepki gösterdi.

Yayınlama: 25.08.2015
448
A+
A-

Daha önce de darp edilen doktor ve görevlileri birçok kurum ve STK ziyaret ederken, son olarak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ile birlikte, şiddet gören sağlık görevlilerini ve doktorlarını ziyaret etti.

 

TÜM ÇALIŞANLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUZ






Yemeğin ardından basın açıklaması yapan Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Sağlıkta şiddet konusunda duyarlılık oluşturmak için buradayız. Bu konuda halkımızı daha hassas ve sabırlı davranmaya davet ediyoruz. Gerçekten sağlık çalışanları bu ülke de en fazla elini taşına altın koyan, en fazla eziyet çeken, en fazla yorulan arkadaşlarımızdır. Hiçbir kurum da yok ki her ay 8-10 nöbet tutsun. Böyle bir meslek yok. böyle olunca da ufak tefek aksamalara karşı halkımızın sabırla yaklaşmasını isteriz. En ufak bir gecikme de hemen sağlık çalışanlarımızı eleştirsin, kırsın, incitsin, hakaret etsin bu gibi şeyleri asla kabul edemeyiz. Bu gibi olaylarda da tüm adli takip boyunca arkadaşlarımızın yanındayız. İnşallah tekrarlanmamasını diliyoruz. Tüm çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

 

ŞİDDETE MARUZ KALMALARI KABUL EDİLEMEZ

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Son zamanlarda İnegöl Devlet hastanemizde bazı sağlık çalışanlarımıza yönelik olarak baş gösteren şiddet vakalarına maruz kalan sağlık çalışanlarımızı ziyaret ettik. Sağlığa yönelik şiddet nereden ve ne amaçla gelirse gelsin kabul etmemiz mümkün değil. Arkadaşlarımız canla başla bu işi yaparken şiddete maruz kalmaları kabul edilemez. Dolayısıyla bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarımıza yönelik en ufak bir şiddet vakasının sonuna kadar takipçisi olduk olacağız” dedi.

 

SABIRLI OLMAYA, SAYGI GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ

Sağlıkta şiddet olaylarının istatistiğini veren Müdür Akan, “Bu yıl 571 vaka olmuş, sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olayı. Cumhuriyet savcılığından aldığımız bilgilere göre 165 tanesi tutuklanmayla sonuçlanmış. Bazılarında beraat söz konusu ama büyük çoğunluğunun mahkemesi sürüyor. Beyaz kod verildiği an avukat desteğiyle biz bu arkadaşlarımızın arkasındayız ve olmaya devam edeceğiz. Asla bu konuda taviz vermeyeceğiz. Halkımızı da sabırlı olmaya, saygı göstermeye davet ediyoruz. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

 

112 SAYISI ARTIYOR

Müdür Akan, İnegöl’de 3 olan 112 ambulans ve nokta sayısını kısa süre içerisinde 4’e, uzun vadede 5’e çıkaracaklarının sözünü verdi.

 

ÖNCELİĞİN İNSAN SAĞLIĞI OLDUĞUNU BİLİYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, “İki hafta önce tasvip etmediğimiz doktorlarımıza hemşirelerimize güvenlik görevlilerimize şiddet şeklinde üzücü hadiseler meydana geldi. Bu hadiselerin meydana gelmesi toplum nazarında bize şifa hizmeti veren ve bilgileriyle beceriyle uzun yıllar aldıkları eğitimle tekrar sağlığımıza kavuşmamıza imkan sağlayan hekimlerimize bu muamelenin reva görülmesi inciticidir. Hepimizi derinden yaralamıştır. Nihayetinde hepimiz insanız, her an hasta olabiliriz ve o an içerisinde sağlık hizmetine ihtiyacımız olabilir ve bu sağlık hizmetini bize sunacak olan hastanelerimizde çalışan hekimlerimiz hemşirelerimiz ve hasta bakıcılarımızdır. Onların en iyi şekilde bizlere hizmet ettiklerini biliyoruz. Önceliğin insan sağlığı olduğunu biliyoruz. Ama hemşerilerimizden iletişimin, sabrın her şeyi çözebileceği ve iyi ilişkilerin belki de bizim sağlığımıza faydalı olabileceğini düşünmek zorundayız.

 

HEKİMLERİN HİPOKRAT YEMİNLERİ VAR

Şiddeti uygulayanların çoğunun uyuşturucu ve alkol kullanıcı olduğunu dikkat çeken Şahin, “Buradan aldığımız istatistiki bilgiler de bu olayları meydana getiren insanların büyük çoğunluğunun uyuşturucu ve alkol kullandıklarını, bu şekilde kontrollerinin elinde olmadığını müşahede ediyoruz. Dolayısıyla buraya sağlık hizmeti almaya gelen insanların hiç birine yaş, cins, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin hizmet vermeye çalışan, Allah’ın şifasını elleriyle dağıtan hekimlerimize ve sağlık görevlilerine özen, saygı göstermek zorundayız. Yaşanan şiddetin bizi çok üzdüğünü bunların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Burada vuku bulan olay o ilçenin veya ilin sakinlerine ‘o insanlar böylemi davranıyor’ algısı oluşturuyor. Herkesi üzerine düşen görevi mutlaka yerine getirmeli. İnegöl huzur, sükûnet, medeniyet şehridir. İnsanlar kontrollerini kaybetmiş olsalar dahi onların yakınındaki insanlar bunu kontrol altına almak durumundalar. 5 veya 10 dakika sonra o hizmet mutlaka yerine geliyor. Hekimlerin Hipokrat yeminleri var. Bu anlayışla hizmet ettiklerine inanıyorum. Bu üzücü hadiselerin bir daha meydana gelmemesini temenni ediyorum. Bu sorunların giderilmesi ile ilgili kanuni düzenlemeler yaptık. Komisyon kuruldu. Kolluk kuvvetlerinin burada müdahalesine maruz kalmadan, onları da yormadan karşılıklı anlayış içerisinde hizmet sunulacak.” İfadelerini kullandı.

 

PAYLATİF YOĞUN BAKIMDA SONA GELİNDİ

Sağlık sektörü ile alakalı projelerin sorulması üzerine Şahin, devlet hastanesine kazandırılması hedeflenen yanık ünitesi, KETEM gibi hizmetlerin yakın zaman içerisinde hizmete açılacağını, Palyatif Yoğun bakım ünitesinin önümüzdeki hafta Vali Münir Karaloğlu ile birlikte hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

 

2015 Genel seçimleri öncesinde AK parti Aday Adayı olan Hasan Aydın, İnegöl Devlet hastanesinde ameliyat oldu. Safra kesesi alındıktan sonra serviste tedavisi süren Aydın´ı, AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş