Sanayimize eğitimli kadrolar gerekiyor

İTSO Başkanı Metin Anıl, iş dünyasının en önemli sorunun eğitimli iş gücü olduğunu söyledi. Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İnegöl Meslek Yüksel Okulu’nun akademik kadrosunu makamında ağırlayan Başkan Anıl, ülke sanayisinin ara teknik eleman konusunda yaşadığı sıkıntıların Meslek Yüksekokulları ile önemli ölçüde giderildiğini vurgulayıp bu kurumlara daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 24.03.2016
373
A+
A-

U.Ü İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek ve Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan’dan oluşan akademik heyet, İTSO’yu ziyaret etti. Odanın Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Metin Anıl, Meslek Yüksel Okullarının ülke ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkat çekti

 

İŞ DÜNYASININ MYO’LARDAN YÜKSEK BEKLENTİLERİ VAR






Ülkemizde yükseköğretim içinde önemli bir paya sahip olan meslek yüksekokullarının gerek sosyal bilimler, gerek fen bilimleri alanında açılan bölümleriyle iş hayatına ara eleman yetiştirme misyonunu taşıdığına dikkat çeken Metin Anıl, “Küreselleşme olgusu ile birlikte iş hayatının artan ihtiyaçlarını karşılayacak elemanları eğitim kurumlarından özellikle de üniversitelerin ilgili bölümlerinden ve yüksekokullarından beklemekteyiz” dedi.

 

Mesleki ve teknik eğitimin iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri ile çok yakın bir ilişki ve işbirliği içerisinde bulunulması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Anıl, “Bu okullarımızda yetişen öğrencilerde mesleki yeterliliklerin sağlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Özellikle meslek yüksekokullarındaki eğitimin sürekli olarak güncelliğini koruması ve öğretim elemanlarının yeterli piyasa tecrübesine sahip olması özel bir önem arz etmektedir” diye konuştu. Anıl, İTSO’nun İnegöl’de eğitime her vesileyle çeşitli katkıları olduğuna vurgu yaparak, bu çerçevede  İnegöl Meslek Yüksekokulu’na da ellerinden gelen desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

 

SANAYİ İLE İÇ İÇE OLMAK ÖNEMLİ

Ziyarette konuşan İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper’de, toplam 10 farklı bölümde yaklaşık 3 bin öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alper, İnegöl’ün üretim merkezi olması nedeniyle mezun olan öğrencilerin kolayca iş bulabildiğini bu nedenle okullarının tercih edildiğini belirterek öğrencilerini İnegöl iş dünyasının taleplerine uygun şekilde yetiştirmeye özel bir önem verdiklerini ifade ederek, “Bu manada, İnegöl ekonomisine yön veren İTSO ile yakın iş birliği yapmak istiyoruz. Sizlerden gelecek talepler ve kurumumuza vereceğiniz destekle daha donanımlı öğrenciler yetiştirmek azmindeyiz” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş