Sözleşmeli erbaş ve er’ler alınıyor

Tarihinde ilk kez sözleşmeli erbaş ve erler bünyesin katacak olan Türk Hava Kuvvetleri, başvuru süresini 30 Nisan’a kadar uzattı. Başvurular sonrası alınacak sözleşmeli erbaş ve er’ler, 3 bin TL’ye yakın ücret alacaklar.

Yayınlama: 21.04.2014
898
A+
A-

Türk Hava Kuvvetleri, sözleşmeli erbaş ve er başvuru süresini 30 Nisan’a kadar uzattı.

 

Sözleşmeli erbaş ve erler, vatani görevi gereği silâhaltına alınan yükümlülerin yaptığı görevleri, belirli bir ücret karşılığında yerine getirecek. Kışlada kalacaklar; sabah, öğle ve akşam yemekleri devlet tarafından verilecek. Sözleşmeli erbaş ve er’ler, 3 bin liraya yakın maaş alacak. Başvurusu kabul edilen erbaş ve er’lerin, sözleşme yapıldıktan sonra, sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkı ise bulunmuyor.






 

BAŞVURU KOŞULLARI

Türk vatandaşı olmak, en az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olmak, terhislerinin üzerinden üç (3) yıldan fazla geçmemiş olmak, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak, sağlıkla ilgili TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanması geri bırakılmasına karar verilmiş olsalar dâhi 6191 sayılı kanunda belirtilen suçlardan mahkûm olmamak, taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak, güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, yapılacak fiziki kabiliyet testi ve mülakatlarda başarılı olmak.

 

İlgilenenler, başvuru koşullarını Hava Kuvvetleri Komutanlığının www.hvkk.tsk.tr internet adresinden öğrenebilir.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş