Suriyeli Aileye Kaymakam eli

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeni ile kimyasal bombardıman altında kalan ve sonrasında İnegöl’e gelen Suriyeli Aileye kaymakamlık sahip çıktı. İkisi çocuk 4 kişilik aileye, İnegöl Kaymakamlığı devlet elini uzattı.

Yayınlama: 15.09.2015
532
A+
A-

8 ay önce Suriye´ye dönen 4 kişilik Neccar ailesi, 20 gün önce Aziziye bölgesindeki evlerinde iddiaya göre kimyasal bombaya maruz kaldılar. Yaşanan bombardıman sonucunda evleri yok olan aile, kimyasal bombadan da büyük zarar gördü. 1 ve 3 yaşındaki çocukları ile anne ve babanın vücutlarında oluşan yanıklar, aileye büyük zarar verdi.

 

20 gün önce İnegöl´e yeniden gelen aile tedavi için yetkililere seslendi. Ailenin yardım çağrısını duyan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Devlet Hastanesi yetkilileri ile görüşerek ailenin tedavi edilmesi için talimat verdi. Kaymakam Ali Akça, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, tedavi edileceklerini bildirdi.






 

KİMYASAL BOMBA KULLANDILAR

Yaşadıkları olayı anlatan baba Mahmud Neccar, “Bir yıl önce Suriye´deki iç savaş nedeni ile Türkiye´ye gedik. Burada iş bulamayınca tekrar memleketime gittim. 8 Ay Suriye´de kaldım ama orada da iş yoktu. 20 gün önce IŞİD´in saldırısı gerçekleşti. Saldırıda kimyasal bomba kullandılar. Evimizdeki her şey yerle bir oldu. Eşyalar kullanılmayacak hale geldi. Evimiz birden yerle bir oldu. Çocuklarım ve benim psikolojim bozuldu. Kimyasal bomba nedeni ile her tarafımızda yanıklar oluştu. Sırtımda bacaklarımda ve karın bölgesinde, kısacası vücudumun her tarafında yanıklar var. 2 Çocuğum ve hanımımın da her tarafında yanıklar var. Oradaki kimyasal bombardıman nedeni ile 15 gün önce 2 çocuğum, hanımım ve ben tekrar buraya geldik.” dedi.

 

20 GÜNDÜR UYUYAMIYORUZ

Kimyasal bombanın büyük zarar verdiğini aktaran Neccar, “Bombanın patladığı günden bu yana ben, hanımım ve küçük çocuğum uyku uyuyamıyoruz. Oğlum ise aralıklarla uyuyup tekrar kalkıyor. Tam olarak oda uyuyamıyor. Görmekte zorlanıyorum. Sürekli öksürüyorum.” Diye konuştu.

 

DEVLETE TEŞEKKÜR

Devletin yardım elini uzattığını aktaran baba Neccar, “Bizim yardım çağrımıza devlet yetkilileri yardım elini uzattı. Şu anda tedavi edileceğiz. Allah devletten razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Aile dün İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yanıklar oluşan ve ciğerleri hasar gören aile bireyleri tedavi altına alındı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş