Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 167 yaşında

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çalışanları, 167. kuruluş yılı nedeniyle anıt önüne çelenk bıraktı. Tapu Müdürü Kadir ise günün anlam ve önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 22.05.2014
1.115
A+
A-

Tapu Müdürlüğü ve kadastro biriminin ortaklaşa düzenlediği program, dün 13.30’da anıt önünde gerçekleştirildi.

 

ÖZEL HUKUK TÜZEL KİŞİLİKLERİNE CİDDİ ANLAMDA HİZMET SUNMAKTADIR






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tapu Müdürü Kadir Kara, “Ülkemizde iki asra yakın bir zamandan beri halkımızın mutluluğu için çalışan Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 18.200 civarındaki personelle, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 970 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmak suretiyle, yılda 7 milyonun üzerinde işlem ile 20 milyon vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumdur. Başka bir anlatımla her yıl ülke nüfusunun yaklaşık % 25’i Tapu ve Kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bunun yanında birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine ciddi anlamda hizmet sunmaktadır” dedi.

 

DEFTERHANE-İ AMİRE KALEMİ ADIYLA KURULMUŞ

Kadir Kara, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Ülkemizde bugünkü anlamda ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 Tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş olup, Tapu ve Kadastro hizmetlerine çok ciddi önem verdiği bilinen Osmanlı Devletinin son dönemlerinde 1871 yılında Defter-i Hakani Emanetten Nezarete dönüştürülmek suretiyle Defter-i Hakani Nazırlığı(Bakanlığı) adını alarak arazi ile ilgili işlerin devlet teşkilatı içerisinde Bakanlık düzeyinde yapılandırılmış olan teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra Tapu Umum Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Umum Müdürlüğü adlarıyla tapu ve kadastro hizmetlerini yürütmüş ve bugün (21 Mayıs 2014 tarihinde) aziz milletimize hizmetle geçen 166 yıldan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla 167. Kuruluş Yıldönümümüzü kutlamaktayız.167 yıllık geçmişe sahip olan mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli bulunan kurumumuz, devletin en önemli fonksiyonlarından birini yerine getirmek için sunduğu hizmet kalitesi nedeniyle kamuoyunda görevinin büyüklüğünü göstermek için kullanılan “Tapu gibi sağlam” deyimimizin ne derece yaygınlaştığı göz önüne alındığında, hizmet sektörü içerisinde en güvenilir kurumlar arasında yer aldığı görülecektir. Mesai mefhumu gözetmeden yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü proje hedeflerini çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca, vatandaş memnuniyetinin üst düzeyde sağlanması konusunda Basın ve Yayın Kuruluşlarının sağladıkları katkıya teşekkür ediyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş