Tarım paydaşlarından Kandile özel süt ikramı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatıyla Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de Tarımın paydaşları işbirliğinde kandil gecesinde vatandaşlara süt ve kandil simidi dağıtıldı.

Yayınlama: 24.12.2015
466
A+
A-

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Türkiye genelinde Mevlit Kandili münasebetiyle 81 İldeki 159 camide 290 bin 850 adet kutu süt dağıtımı yapılırken, İnegöl’de 2 bin 500 kişiye süt ve ilaveten kandil simidi dağıtıldı.

 






İNEGÖL’DE İKİ CAMİ

Önceki gün yatsı namazının ardından Sani Konukoğlu ve İshakpaşa camileri önünde oluşturulan stantlarda 2 bin 500 kişiye süt ve kandil simidi dağıtıldı.

 

Yatsı namazını İshakpaşa camiinde idrak eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Türkiye Süt Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Cetizli, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği İnegöl Temsilcisi Ali Üsken ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin cami önünde cemaate süt ve kandil simidi dağıttılar.

 

ALLAH DEVAMINI NASİP EYLESİN

Dağıtımın ardından konuşan Türkiye Süt Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Cetizli, “Her sene süt üreticileri birlikleri dağıtım yapıyordu.  Bu sene bakanlığımız talimatı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önderliğinde Ziraat Odası, kooperatifler ve birlikler işbirliğinde süt dağıtımı yapıyoruz. Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun. Allah devamını nasip eylesin” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Tüm İslam aleminin kandilini kutlarım. Bu akşam kandil nedeniyle bir araya gelip bir etkinlik düzenledik. Muhtelif camilerde süt dağıtımı yaptık. Tarımın paydaşları ile birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir geceyi idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

2 BİN 500 KİŞİYE SÜT

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru’da, “Bakanlığımızın talimatı ile bütün il ve ilçeler de kandil dolayısıyla süt dağıtımı yapıldı. Bizde İnegöl’de paydaşlarımızla birlikte İshakpaşa ve Sani Konukoğlu camilerinde süt dağıtımı yapıldı. Gayet güzel bir hayır vesilesi oldu. 2 bin 500 kişiye süt ve kandil simidi dağıtımı yaptık. Allah kabul etsin. Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun.” Dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş