TATİL YAPMAYIP KUR’AN ÖĞRENDİLER

Diyanet-Sen İnegöl Temsilciliği, Kur’an kurslarını dolduran gençler için ilçe genelinde bir program düzenleyerek, öğrencileri Hikmet Şahin Kültür Park içerisinde bulunan eğlence merkezinde eğlenmelerini sağladı. İnegöl’de yaklaşık 11 bin öğrencinin kuran kurslarında öğrenim gördüğü bildirildi.

Yayınlama: 19.08.2015
527
A+
A-

Ramazan Ayı ile başlayan ve 9 haftalık program süresi olan Kuran kurslarında son haftaya girilirken, öğrenciler Diyanet-Sen İnegöl Temsilciliği tarafından düzenlenen programla doyasıya eğlendi.

                              

ÇOCUKLARIN SEVİNÇ ÇIĞLIKLARINI DUYMAK İSTEDİK






Düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyanet-Sen Bursa İl Başkanı Tevfik Bak, “Bütün çocukların sevinç çığlıkları, bizim ne kadar önemli iş yaptığımızı ortaya koymaktadır. Her ne kadar sendika adına bunu yaptı isek, ben il başkanlığım sürecinde bir sözüm vardır;  biz önce din görevlisiyiz. Anayasa yasa hakkı olan sendikalcılığı da aynı düzeyde, aynı seviyede götürmek zorundayız. Biz burada sendika ayrılığı yapmadan, bütün din gönüllüleri, din görevlilerini bir araya getirerek, bu çocukların sevinç çığlıklarını duymak istedik. İnegöl’de 11 bin civarında öğrenci var. Bu öğrencilerimiz okullarına devam etmekte. Ancak biz burada bugün büyük bir kısmını aldık” dedi.

 

CEVAHİR AİLESİNE TEŞEKKÜR

Programa sponsor olan Cevahir Ailesine teşekkür eden Bak, “Hikmet Şahin Kültür Park’ı Akgün Eğlence Merkezi’nin sahibi Cevahir ailesine öncelikle sonsuz bir şekilde teşekkür ediyorum. Bu organizasyon basit bir organizasyon değil. Ortalama 12 bin bilet. Bu biletlerin maliyeti 60 bin TL. Bunun yanında çocuklarımıza birer dondurma ve birer su ikramımız olmaktadır. Ben Cevahir Ailesi’ne çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Ve Cevahir Ailesi bana, “Hocam çocuklarımıza ve çocuklarımızın velilerine söyleyin, bundan sonra her yıl geleneksel hale getireceği” dedi. Allah kendilerinden razı olsun. Allah bütün geçmişlerine rahmet eylesin” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

TATİLLERİNİN ÇOĞUNU KURSLARA AYIRDILAR

Yenişehir İlçe Müftüsü ve İnegöl İlçe Müftü Vekili Nedim Bakır ise, “Malumunuz Ramazan Ayı’nın başlangıcında öğrencilerimiz, Kur’an ayında Kur’an ile buluşmak, cami ortamında kaynaşmak ve namaza alışmak maksadıyla, yaklaşık 9 haftalık süreli kuran kurslarına yaklaşık 11 bin öğrencimiz toplanmış bulunmaktaydı. Ve bu öğrencilerimiz artık son haftaya girmiş oldukları için Diyanet-Sen bir program düzenledi. Program nedeni ile kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı eğlendirmek lazım… Bu çocuklarımızı dini bilgiler öğrenmek için tatillerinin çoğunu kurslara ayırdılar” dedi.

 

YENİŞEHİR MÜFTÜSÜ İNEGÖL’E ÖZENDİ

Yenişehir’de öğrencilerin eğlenecek böylesi bir mekânı bulamadıklarını ve bu nedenle İnegöl’e imrendiğini belirten Müftü Bakır, “Yenişehir Müftüsü olarak imrenmedim desem yalan olur. Gerçekten imrendim. Çünkü Yenişehir’de böyle bir eğlence yeri yok. Ondan dolayı öğrencilerimizin böyle eğlenecek bir imkânı yok. Belki sonraki yıllarda taşımalı olarak oradaki öğrencileri buraya getiririz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

ÇOCUKLAR DİNLERİNİ DİYANETLERİNİ ÖĞRENMELİ

Programda son olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, suçlarının işlenmesindeki en önemli nedenin çocukların dinlerini ve diyanetlerini öğrenmemelerinden kaynaklandığını belirterek, “Burada ciddi bir güzel var. Evlatlarımızın dinlerini diyanetlerini öğrenmeleri lazım. Bu gün ülkemizde yaşanan suç oranlarının genel olarak nedeni, çocukların dini diyanetlerini bilmemesi veya çok iyi bir aile terbiyesi almaması, onu izleyen birilerinin olmamasından kaynaklandığını görüyoruz. Bu gün de yaklaşık 11 bin civarında evladımız, Kur’an dersleri aldılar. Kur’an öğrendiler. Kur’an öğrenmek adına gayret içerisinde oldular. Birileri belki gezip oynarken, onlar Kur’an okudular ve bu eğlenceyi hak ettiler” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş