Temizlik seferberliği

Şehircilik Bakanlığınca 1-7 Mayıs tarihleri arasında başlatılan “Temiz Çevrem” kampanyası kapsamında, Yeniceköy Mahallesi’nde bazı okulların da katılımı ile çevre temizliği gerçekleştirildi.

Yayınlama: 07.05.2015
723
A+
A-

Yeniceköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, bazı belediye meclis üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ YAPILMASI BİR YAZIYLA BİLDİRİLMİŞTİR






Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Alinur Aktaş, “Çevre yönetimi faaliyetlerinin başarıyla devam etmesi; uygulamaların hedefine ulaşması, bireylerin ve toplumun çevre koşullarına karşı duyarlılık ve farkındalık göstererek konuya sahip çıkmasıyla mümkün olmaktadır. Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 1-7 Mayıs tarihleri arasında “Temiz Çevrem” adlı bir kampanya başlatılmıştır. Kampanya kapsamında ülke çapında sokak, park, bahçe, sahil, deniz gibi ortak kullanım alanlarında Belediyelerin ve İl Özel İdarelerinin, rutin faaliyetleri dışında halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla temizlik seferberliği yapılması bir yazıyla bildirilmiştir. Başlatılan bu kampanya ile toplumda çevre duyarlılığının sağlanması ve belediyelerin atık yönetimindeki rollerine dikkat çekilerek çevre konularının sosyal ve kültürel bir olgu haline getirilmesi amaçlanmaktadır”

 

ETKİNLİĞİMİZ 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

“Bizler de İnegöl Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle bu yazıya istinaden bir çalışma programı belirledik. Kampanyaya katılmak için gönüllülük gösteren okullarla irtibata geçerek gerekli düzenleme ve ayarlamalar yapıldı. 04.05.2015 Pazartesi günü Çeltikçi İlkokulu’nda başlayan temizlik seferberliği etkinliğimiz 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilere süpürge, çöp poşeti, eldiven dağıtılarak çevre temizliği yapıldı. Kampanyamız bugün ise Yeniceköy Mahallemizdeki okullarla devam ediyor. Yeniceköy’deki temizlik seferberliğine katılan okullarımız Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulu, Yenice Perihan Coşkun İlkokulu, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu, Yenice Ömer Osman Çağlayan İmam Hatip Ortaokulu, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Lisesi’dir”

 

KAMPANYA YARIN CERRAH’TA DEVAM EDECEK

“Kampanyamız yarın ise Cerrah İlkokulunda devam edecektir. Başlatılan bu kampanyanın belirli bir zaman dilimiyle sınırlı kalmayıp hem çocuklarımız hem de ilçe halkımız için bir alışkanlık bir yaşam tarzı haline dönüşmesini diliyor, halkımızı çevremizi korumak ve bu konuda duyarlı olmak noktasında biraz daha hassas olmaya davet ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş