Trabzon TIR’ı İnegöl’de

Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında ‘Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım Tırı’ dün İnegöl’e geldi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 09.04.2015
884
A+
A-

Trabzon’a has ürünleri İnegöllülere tanıttı. Pazar gününe kadar İnegöl’de kalacak tır büyük ilgi görüyor.

 

AMAÇ TAKLİT ÜRÜNLERİN BERTARAFI






Trabzon’a özgü ürünlerin hem tanıtımının hem de satışının yapıldığı tır ile ilgili bilgi veren organizasyon sorumlusu Yaşar Ateş, “Bu tır Trabzon Valiliği’nin organize etmiş olduğu Trabzon ürünlerinin tanıtımı için tur kapsamında İnegöl’e geldi. Amacımız gerçek Trabzon ürünlerini bütün Türkiye’ye tanıtmak. Piyasadaki taklit Trabzon ürünlerine karşı gerçeğinin nasıl olduğunu anlatmak amacımız budur. Tüm İnegöl halkını burada yaşayan Trabzonlu hemşerilerimizi tanışmak, kaynaşmak adına tırımıza bekliyoruz. Türkiye’yi dolaşacağımız tanıtım için kullanılan bu tırı da ilçenizde faaliyet gösteren bir firmadan kiraladık. Tanıtım projemize desteklerinden dolayı Erhan Akgün beye teşekkür ederiz. Ayrıca yer tahsisi konusunda yardımcı oldukları ve ilgi alakaları için İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi.

 

PAZAR GÜNÜNE KADAR İNEGÖL’DE

Organizasyon kapsamında bütün Türkiye’yi ziyaret edeceklerini ve Pazar gününe kadar İnegöl’de kalacaklarını söyleyen Ateş, “Tırda Trabzon’a has dut pestili köme, muska tatlısı, padişah sarması mevcuttur. Pekmezlerimiz mevcuttur. Bölgenin fındığı da çok meşhurdur. Fındık ürünlerimiz, beton helvamız vardır. Süt ürünlerimiz, Akçaabat’ın meşhur köftesi, Trabzon kavurması,  Vakfıkebir ekmeği var. En önemlisi neredeyse Trabzon’la özdeşleşmiş tereyağımız da tırımızda mevcuttur. Bütün bu ürünler Trabzon’un kendi öz ürünleridir. Bunları İnegöl ile tanıştırmak istedik. Pazar günü akşama kadar nasip olursa buradayız. Buradan Bursa’ya, Balıkesir’e ve İzmir’e devam edeceğiz. Bütün Türkiye’yi dolanıp turumuzu bitireceğiz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş