Uludağ Cami modern görüntüye kavuştu

Kısa bir süre önce yapılan Alanyurt Uludağ Camiinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan çevre düzenlemesi çalışmaları başarı ile tamamlandı. Çevre düzenlemesiyle modern görünüm kazanan Uludağ Cami hizmete açıldı.

Yayınlama: 21.10.2015
505
A+
A-

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile vatandaşlar katıldı.

 

Uludağ Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Binalı Ateş, “Yıllar önce temelini attığımız camimiz sonunda tamamlandı. Çevre düzenlemesini yapan büyükşehir ve İnegöl belediyesine teşekkür ederiz” dedi.






 

BİR BİR HİZMETLER YAPILACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Her ne kadar Uludağ camiinde çevre düzenlemesi ile alakalı bir açılış yapıyor olsakta, biz aslında İnegöl’ün yeni camilerinden bir tanesi olan Emirsultan camiinin de çevre düzenlemesini yaptık. Beraberinde Somuncu Baba cami ve Müftülük külliyesi projesi içerisinde bulunan caminin çevre düzenleme projeleri de hazırlanıyor. Bunlarla alakalı da büyükşehrin desteğini esirgemeyeceğini ümit ediyorum. Bursa Büyükşehir neden var? Bu soruyu kendimize çok sorduk. Hamd olsun yerel seçimlerde Bursa çapında büyük destek verdik. Bundan yıllar önce Alanyurt müstakil bir belediyeydi. Nihayetinde burada kim hizmet ettiyse Allah kendilerinden razı olsun. Ama Alanyurt’un su problemi bitmedi. Alanyurt’un bu bölgelerinde cami yoktu. Alanyurtta sadece konutlar vardı. İlginçtir Alanyurt belediyesinin hizmet eden binası da, Alanyurt’un bir köşesinde köy içi denen bir bölgedeydi. 2009 yerel seçimleriyle beraber Alanyurt ile İnegöl birleşti. Ondan sonra hizmetler bir bir yapılmaya başlandı. Sizlerde içme suyunu bekliyorsunuz. Eksiklikler bir bir halledilecek. İnegöl-Alanyurt yolu genişletildi. Alanyurt’un orta noktasına merkez hizmet binasını getirdik. SGK merkezi de burada yapıldı. Yapılacak çalışmalar da var. Camilerimize de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Camiler cem olunan, sohbet edilen, istişare edilen, toplanılan, dini eğitimlerin yapıldığı, tabiki beraberinde namazların kılındığı yerlerdir. Bu çevre düzenlememizde hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

ALLAH TÜRKİYE’Yİ NAZARDAN SAKLASIN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “İnegöl’de toplu açılışlar, temel atmalar yapıyoruz. Alanyurt Uludağ camimizin de çevre düzenlemesi tamamlandı. Buraya da uğradık. Güzel bir yatırım. Mahallemizin güzelliğini gösteren güzel bir eser. Mahalleye değer katan insanların buluşacağı güzel bir mekân oldu. Bizde üzerimize düşeni yapıyoruz. Allah’a şükür imkânlarımız var. 10 yıl önce bu hizmetleri yapamıyorduk. O zaman buralara hizmet etmek suçtu. Okullarda aynı. Türkiye örnek alınıyor. Okullar yapıyoruz İnegöl’e. Her alanda ne lazımsa her şeyi yapabiliyoruz. Allah Türkiye’yi nazardan saklasın” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından tamamlanan çevre düzenlemelerinin dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Katılanlara pilav ayran ikram edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş