Vali’den Gaziler Derneği’ne ziyaret

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Heykel’de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tören sonrasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesini ziyaret etti.

Yayınlama: 21.09.2015
481
A+
A-

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar ve Kahraman Gaziler tarafından karşılanan Vali Karaloğlu Gaziler ile sohbet etti.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Gaziler Merinos AKKM’de, Gaziler ve Şehit Yakınları onuruna düzenlenen yemekte tekrar bir araya geldi.






 

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemeği şereflendiren Gazilere ve Şehit Yakınlarına teşekkür eden Vali Karaloğlu Yaptığı konuşmada:”Değerli dostlar 19 Eylül aslında bir vefa günü. Sakarya Meydan Muharebesinden sonra Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir vefa olarak, Milletin vefası olarak Mareşal’lik ve Gazilik unvanını verdiği gündür 19 Eylül. Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutluyoruz. Aslında 19 Eylül Mustafa Kemal Paşa’nın manevi şahsında bütün Gazilerimiz için bir vefa günü. Onun için bu gün bir aradayız. Sadece 19 Eylül’de Gazilerimizi anmak, şehitlik kapısının tokmağına dokunarak vatan için yapmış olduğunuz fedakarlığın karşılığında elbette yeterli değildir. Değerli dostlar, 1000 yıllık Anadolu, Türk İslam toprağı, Vatan toprağı. Bu toprakları vatan kılmak kolay olmadı. Vatan olarak tutmak da kolay değil. 1000 yıldır bu topraklarda Şehitlerimiz oluyor Gazilerimiz oluyor. Hani deriz ya “Şehit kanlarıyla sulanmış Vatan Toprağı” öyle alelade söylenmiş biz laf değil bu. Vatanın her karış toprağı Şehidimizin kanıyla, Gazimizin alın teriyle sulanmıştır. Onun için bu topraklar kutsaldır. Bu toprakları Ecdadımızdan, Dedelerimizden, Şehitlerimizden ve Gazilerimizden emanet aldığımız gibi kıyamete kadar Vatan Toprağı olarak muhafaza etmek, Türk İslam Toprağı olarak muhafaza etmek de bu gün bu topraklar üzerinde yaşayanlar olarak, boynumuzun borcudur. Evet dostlar; dün kahpe düşmana karşı vatanı koruduk. Bu gün başka kalleşçe tuzaklarla evlatlarımızı Şehit veriyoruz yine Gazilerimiz oluyor. Ama herkes şunu bilsin! Bu topraklarda ne bir bölünmeye veya  herhangi bir operasyon yapılmasına bu millet izin vermedi, vermeyecek. Bizim arzumuz yeni kanlar akmasın, yeni gözyaşları oluşmasın ama gelinen son noktada vatanın bütünlüğü için milletin huzur ve selameti için gerektiğinde her birimizin bu vatan için fedakarlık yapmaya hazır olduğumuzun da bilinmesi lazım.”dedi.

 

Gazilerin günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları, kalıcı çözümler ile sonlandırmak istediklerinin altının çizen Vali Karaloğlu; “Her toplantıda söylüyorum, hamdolsun Güçlü Bir Devletimiz var. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Valileri Ankara’da her topladığında bize  verdikleri ilk emir, “İllerinizdeki Şehit yakınlarımıza, İllerinizdeki Gazilerimize Devlet adına iyi bakın. Onları gözetin, onların haklarını koruyun”dur. Bursa özeline baktığımız zaman daha önce de dernek başkanlarımızla ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuştuğumuz bir ücretsiz kart meselemiz vardı. Başkanımız kendi çalışanlarına talimat verdi, inşaallah en kısa zamanda bu kart problemi de kökünden çözülecek. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir çalışma ise farklı yerlerde bulunan dernek binaları için. İnşaallah Mihraplı Parkta şu anda mevcut derneğin olduğu yere üç derneğimizin de ortak kullanabileceği güzel bir külliye yapmak. Başkanımız, sizlere bizim aracılığımızla söz veriyorlar. Gazilerimiz, Şehit yakınlarımız yorulmasın diye yeni yapılacak dernek binasının yakınına da yeni bir tren istasyonu inşa edilecek. Ben her birinizin adına ayrı ayrı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Değerli dostlar değerli Gazilerimiz, bu gün davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederken, Başta Başkomutan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve Silah Arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi, ahirete intikal etmiş olan bütün Gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anarken hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramınızı şimdiden en içten dileklerimle kutluyor hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” dedi. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş