Vatandaş, vatandaşa tepkili

Yaz aylarının gelmesiyle vatandaşların uğrak yeri olan Hikmet Şahin Kültürpark’ı, son günlerde bazı vatandaşların çöplerini gelişi güzel savurmasıyla çöplüğü anımsatıyor.

Yayınlama: 17.06.2014
695
A+
A-

Pazar gecesi bırakılan çöplerle Pazartesi sabahına uyanan Kültürpark’ın hali adeta yüz kızartıcı. Duyarlı vatandaşlar ise sorumsuzlara cezai işlemleri uygulanmasından yana.

 

Hafta sonları adeta izdiham olan ve vatandaşların piknik, sosyal aktivite, dinlenme ve spor alanı olan Kültürpark içerisinde özellikle Pazar akşamlarında yaşanan ve Pazartesi sabahlarına yansıyan görüntüler içler acısı durumda. Birçok vatandaşın oturduğu banklarda, ağaç yanlarında ve kaldırımlarda yediğinin içtiğinin artığını ve çöpünü bırakarak bölgeyi terk etmesi sonucu oluşan çöp yığınları görenleri şaşkına çeviriyor. Temizlik işçilerinin saatlerini alan çalışmalar sonucu arındırılabilen Kültürpark’ta yaşanan bu sıkıntının tek sebebi sorumsuz vatandaşlar olarak lanse ediliyor. Kültürpark’ın birçok noktasında çöp konteynırı veya çöp kutularının olmasına rağmen çevresine duyarlı ve saygılı olmayan vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen bu eylemler duyarlı vatandaşların da dikkatini ve tepkisini çekmiş durumda. Bölgede yaşayan ve sabah sporu gibi etkinliklerle sürekli olarak kültürparkı kullanan vatandaşlar ise gerçekleştirilen bu kirliliği meydana getiren vatandaşlara gerekirse cezai işlem uygulanmasını ve bu görüntünün yaşatılmamasın sağlanmasını belirterek yetkililere seslendiler.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş