YENİ BELEDİYE BİNASININ PROJESİ Yarışma ile belirlenecek

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski hastanenin bulunduğu alanda yapılacak olan Belediye binasının projesinin yarışma ile belirleneceğini açıklandı.

Yayınlama: 26.01.2016
581
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda yapılması planlanan yeni belediye binasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Verem savaş dispanserinin olduğu alan haricindeki 14 dönümlük alanı aldıklarını ve dispanserle ilgili sorunun da kısa süre içerisinde çözüme kavuşacağını belirten Başkan Aktaş, yeni binanın projesinin de yarışma ile belirleneceğini açıkladı.

 

PROJE YARIŞMA İLE BELİRLENECEK






Aktaş, yapılacak belediye binasının İnegöl’e en az 50 yıl hizmet edeceğine vurgu yaparak, “14 dönümlük alanı aldık. 8 dönümlük verem savaşın da içerisinde bulunduğu alanla ilgili de artık son aşamadayız. Kısa bir sürede onay gelir. Burası Belediye binası olacak ve tamamen meydan olacak. Belediyenin bütün birimlerini bu bina içerisinde toplayacağız. Şuan bütün Türkiye’yi tarıyoruz. Zaten projeyi yarışma ile belirleyeceğiz. Ama öncelikle biz yarışmada neler isteyeceğiz… Kent Konseyi, Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi ve başka hangi birimler olacak? Çünkü bu bina İnegöl’e en az 50 yıl hizmet etmeli. Dolayısıyla çok doğru bir bina konuşlandırmamız gerekiyor” dedi.

 

HEYKEL İLE BİRLEŞECEK

Söz konusu alanın toplamda 25 dönüm civarında dikdörtgen bir alan olduğunu kaydeden Aktaş, “Biz projede burayı heykel önündeki meydanla birleştireceğiz. Hastanenin gitmesiyle burada bir aktivite düşüşü oldu. Belediye binası ve meydanla birlikte yeniden bu aktiviteyi kazandırmış olacağız” dedi.

 

3 MÜZE

Mevcut belediye binasının ne olacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Gönlümün arzu ettiği, orada üçüncü bir müze oluşturmak. Ama takdir edersiniz ki bu defterdarlıkla yapılacak görüşme neticesinde ortaya çıkacak” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş