YENİCE ISLAH ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YENİCE OSB OLACAK

Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi 4. Olağan Müteşebbis Heyet Toplantısı, Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Aydın, Yenice Islah OSB’nin 2016 yılı içerisinde ıslahtan kurtarılarak Yenice OSB adını kazanması için çalıştıklarını ifade etti.

Yayınlama: 01.04.2016
1.178
A+
A-

Dün sabah saat 11.00’da Yenice Islah OSB Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya; Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Yenice Islah OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunbaş, Bölge Müdürü Semih İdil ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

 

GÜNDEM






38 fabrikanın bulunduğu Yenice Islah OSB’nin önümüzdeki yıl OSB statüsü kazanması için çalışmaların başlatıldığı belirtilirken toplantıda; 1/100.000, 1/25.000 ve 1/5000 ölçekli imar plan revizyonların onaylandığı 1/1000 uygulama imar plan revizyonunun hazırlandı. TEİAŞ’ın bölgeye yapmaya planladığı 154 KW elektrik istasyonu ile gelinen son nokta değerlendirildi. Kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapı projelerine ve uygulamalarına ilişkin son gelişmelerin yanı sıra Doğalgaz alt yapı çalışmaları görüşüldü.

 

ISLAH OSB OLMAKTAN KURTULUYOR

Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesinin 4. Olağan müteşebbis heyet toplantısında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın “Yenice Islah OSB’nin müteşebbis heyet toplantısında gündemdeki konuları görüşeceğiz. Islah OSB’lerin mantığı şudur; bu bölgede var olan fabrikaları uygun hale getirerek, ruhsatlandırarak düzgün çalışan bir OSB vasıfları kazandırmaktır. Amacımız Yenice Islah OSB’yi Yenice OSB yapmaktır. Bunu da bir an evvel bu bölgede var olan fabrikaların ruhsatlandırılması, altyapı tesislerinin yapılması, arıtmanın giderilmesi ve benzeri konularla ilgili müteşebbis heyet olarak en üst düzey karar organıyız. Burada alacağımız kararlar bir alt kademe olan yönetim kurulunda görüşülecek ve alınan kararlarla uygulamaya konulacak. Şuan gündemdeki konuları görüşmek üzere buradayız. Toplantının başta İnegöl için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

2016 yılı içinde Yenice Islah OSB’nin OSB olmasını planladıklarını ifade eden Aydın, “Islah kelimesi kalkacak. Yenice OSB olacak. Bir Organize Sanayi Bölgesi’nde olması gereken hususiyetler, vasıflar, nitelikler ne ise bütün bu sorunlar giderilmeden OSB olamayız. Bunları önümüzdeki 1 yıl içerisine gidererek Yenice OSB olacağız. Bakanlığın vermiş olduğu süre daha uzun ama biz o süreyi beklemeyeceğiz. Sanayicilerimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odamız ve müteşebbis heyet arkadaşlarımız kendi aralarında uzmanlar, görevlerinin başındalar ve istekliler. Sanayicimiz de istekli… Bir an önce OSB’ye geçelim deniliyor. Herkes elini taşın altına koyuyor ve bu yük hep birlikte kaldırılacak. Yenice Islah OSB önümüzdeki 1 yıl içerisinde OSB olacak” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş