Zarafet Koleji açılıyor

İnegöl yeni bir özel okula kavuşuyor. Özel Zarafet Koleji, öğrenci kayıtlarına başladı. 4 ana sınıfı, 24 ilkokul dersliği olan ana binası 3 ay sonra bitecek olan kolej, ilk yıl Alanyurt’ta hizmet verecek.

Yayınlama: 06.07.2015
1.081
A+
A-

İnegöl Kültür Vakfı bünyesinde açılacak olan Zarafet Koleji’nin ana binasının inşaatı sürüyor. Kozluca yolu üzerinde 6 bin m2 kapalı alandaki okul binasında 4 ana sınıfı ve 24 ilkokul dersliğinin yanı sıra kapalı yüzme havuzu, spor salonu da bulunuyor.

 

YÜZME HAVUZU DA VAR






Özel Zarafet Koleji Okul Kurucu Temsilcisi Semih Kılıç, yaptığı açıklamada; “Özel Zarafet Koleji 4400 m2 arsa üzerinde 6 bin m2 kapalı alan bir tesis olarak planladık.  İçerisinde 4 ana sınıfı, 24 tane de ilkokul dersliği var. Kapalı yüzme havuzu var. Ayrıca Kapalı Spor Salonumuz var. Seminer ve konferans salonu, 600 kişilik yemekhane, ana sınıfı yemekhanemiz, 300 m2 mescidimiz var” dedi.

 

İLK YIL ALANYURT BİNASINDA

100’ü anasınıfı olmak üzere 580 öğrenci kapasitesi olduğunu kaydeden Kılıç; “4 milyon 500 bin TL’lik de maliyetimiz var. 3 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Vakfımıza destek sağlayan kişilerle beraber 3 ay içerisinde bitirmeyi istiyoruz. Bu yıl eğitime Alanyurt binamızda başlayacağız. 10-15 gün içerisinde bitmek üzere o binamız da. Anasınıfı, 1 ve 2.sınıfı öğrencilerini kabul edeceğiz. Yaklaşık 120 öğrenci ile eğitime başlıyoruz. Yarı dönemde ya da dönem sonunda ana binamıza geçmiş olacağız” diye konuştu.

 

İNEGÖL BİZİ TANIYOR

İnegöl’de eğitime yeni bir kurum katılacağını aktaran Kılıç; “İnegöl Kültür Vakfı’nın ilçemizde birçok faaliyeti var. Özellikle kreş alanında çok tanınan bilinen bir kurumuz. İnegöllüler bizi tanıyor. Yılda yaklaşık 500 öğrenciye kreş hizmeti veriyoruz. Kuran kursumuz var. Öğrencilere takviye eğitimler veren İrfan akademi gibi çalışmalarımız var. Yıldız Gençlik Derneği 2005’ten beri 500 öğrenci yaz ve kış eğitimlerine katılıyor. İnegöl’ün eğitim alanında tanıdığı bir vakıf İnegöl Kültür Vakfı. Bu çalışmalarımızı pekiştirme adına ve vakıf çalışmalarımızı daha kurumsal, kalıcı hale getirme adına özel okul ihtiyacı vardı. Kreş çalışmalarımızın devamı gibi özellikle velilerimiz milli manevi değerlere bağlı eğitimlerin sürdürülmesi adına bunu bekliyorlardı. İnşallah bu okul faaliyet başlayınca bu boşluğu doldurmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

KAYITLAR VAKIF BİNASINDA

Kılıç, öğrenci kayıtlarının İshakpaşa Camii karşısında vakıf merkezinde alındığına vurgu yaparak şöyle devam etti: “Vakıf merkezimizdeki okul irtibat bürosunda kayıtlar alınıyor. Okul Müdürümüz de orada gelen velileri karşılıyor. Ön ka



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş