2 YARDIM TIRI BUGÜN YOLA ÇIKIYOR

Suriye’deki Mazlum Müslüman’lara umut olmak için çalışmalarına devam eden İnegöl İlçe Müftülüğü’nün, Suriye’ye yardım kampanyasını uzattığını daha önce açıklanmıştı. Geçtiğimiz gün yardımların toplandığı alanda açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, hangi yardımların alınmadığı ve yapılan yardımlarla ilgili bilgiler verdi. Güzel yapılan yardımlarla oluşturulan 2 yardım TIR’ının bugün yola çıkacağını belirtti.

Yayınlama: 26.12.2016
1.147
A+
A-

İnegöl İlçe Müftüsü  Kazım Güzel, kullanılmış eşya ve giysi bağışı kabul edilmediklerini belirterek, İnegöllü vatandaşların Suriye’deki mazlumlara umut olması için yardım kampanyasına destek vermelerini beklediklerini ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müftüsü  Kazım Güzel, “Halep ve Suriye’de zulme maruz kalarak savaş mağduru olan din kardeşlerimizin acılarını dindirmek, onların yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek ve sıkıntılarını gidermek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği; “Halep’te insanlık ölmesin”  insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası ihtiyaca binaen 30.12.2016 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Bugüne kadar Diyanet Vakfı aracılığıyla toplanan ayni yardımlar Halep ve Suriye’de mağdur din kardeşlerimize ulaştırılmıştır” dedi.






 

Diyanet Vakfı olarak Halep’te ve Suriye genelinde yaşanan zulme sessiz kalmadıklarını söyleyen Müftü Güzel, “Bizlerde İnegöl Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği  işbirliği ile tüm din görevlilerimizin yaptıkları gönüllü bağışlarla bir tır un topladık ve İHH organizasyonu ile tüm kurum ve kuruluşlardan toplanarak oluşturulan 22 tır ile birlikte gönderdik. Halkımızdan gelen yoğun talepler neticesinde, Din Görevliler Derneği nezdinde İnegöl Ziraat Bankası şubesinde 10 şubat 2017 tarihine kadar sürecek bir hesap açtırıldı. İban: TR570001000067524315735002 Hesap Numarası:52431573. Bunun yanında Müftülüğümüzde ve Din Görelileri Derneğimizde de ayni ve nakdi yardımlar kabul edilmektedir. Gelen ayni yardımlar tasnif edilerek koli haline getirilmektedir.  Yardım malzemeleri kullanılmamış kışlık kaban, bot, ayakkabı, temizlik maddeleri, yatak, yorgan, battaniye, çuval kömür, çocuk bezleri, konserve, un, şeker  ve bakliyat  türü gıdalar, orta boy kovalı sola, mutfak eşyaları çatak, bıçak, kaşık, tabak ve tencere türü şeyler toplanmaktadır. Makarna ve Türkiye’de üretilen çayları tüketmediklerinden bunlar alınmayacaktır. Kullanılmış eşya ve giysi bağışı da kabul edilmeyecektir. Ben vatandaşlarımızın bu davetimize gönülden katılmalarını bekliyorum. Bu kampanya süresince  bize yardımcı olan başta Din Görevlileri Derneğimize, gönülden destek veren din görevlisi arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim vatandaşlarımızın yapacakları yardımları şimdiden kabul buyursun” ifadelerini kullandı.

 

Toplanan yardımlarla oluşturulan 2 tır 26 Aralık Pazartesi günü Fatih Cami önünde saat 14.00’de dualarla uğurlanacak.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş