Avustralyada Taksicilerden Hükümet Karşıtı Protesto

Avustralya’nın Melbourne kentinde taksi şoförleri lisanslarının geri alınması ve finansal işlemlere tabii tutulması değişikliğine gidilmesinin ardından hükümeti protesto etti.

Yayınlama: 13.02.2017
834
A+
A-

Avustralya’da Viktorya Devleti’nin taksi lisanslarını kaldırıp yerine taksi, araç kiralama ve Uber gibi yolculuk hizmetleri için tek kayıt sistemine geçmek istemesi taksicileri kızdırdı. Yeni karar kapsamında, taksi lisans sahiplerine ilk lisansları için 100 bin dolar, üç kişilik ortaklığa ise 50 bin dolar verilmesi öneriliyor. Ancak Melbourne kentinde taksiciler lisanlarının 500 bin dolar değerinde olduğunu savunarak hükümetin bu kararını protesto etti. Protestocular Ulaşım Bakanı Jacinta Allen’ı görevden istifaya çağırdı. Parlamento binası yakınlarında toplanan taksiciler, 200 araçla Melbourne Bolte Köprüsünde caddeyi trafiğe kapattı.

Gösteriye katılan taksi şoförü George Goutzioulis, elindeki üç lisans için savaşacağını ve mevcut anlaşmadaki yatırımın sadece yüzde 20’sinin iade edileceğini söyledi. Muhalefet lideri Matthew Guy taksi şoförlerinin yanında yer alarak, devletin sürücülerle anlaşmaya gitmesi gerektiğini söyledi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş