Azerbaycanın Dostları Derneği Başkanı Mancel: Ermeni Diasporasının Baskısı Nedeniyle Çalışmakta Zorlanıyoruz

Azerbaycan’ın Dostları Derneği Başkanı Jean-François Mancel “İsmi üstünde dostluk derneğiyiz. Ama dostluk kurulması için yapılan çalışmalarımız, bazı bölgelerde 1920 yıllarda gelip yerleşmiş olan Ermeni Diasporası tarafından, seçilen yöneticilere yapılan baskılar nedeniyle gerekli çalışmaları yapmakta zorlanıyoruz. Seçilmişler seçmenleri göz önünde bulunduruyorlar bunun için bazı engellerle karşılaşıyoruz” dedi.

Yayınlama: 25.01.2017
759
A+
A-

Fransa’nın başkenti Paris’te 1998 yılında kurulan Azerbaycan’ın Dostları Derneği’nin yıllık kongresi Paris’teki Azerbaycan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrede konuşan Dernek Başkanı Fransa Merkez Sağ Parti UMP Milletvekili Jean-François Mancel, “Fransa’da Azerbaycan ve Kültürünü tanıtma çalışmalarımız çok yerde Fransa’daki Ermeni lobisinin engeline takılıyor” dedi.

Aralarında, UMP Milletvekili ve Fransa eski Adalet Bakanı Rachide Dati’nin de yönetiminde bulunduğu Azerbaycan’ın Dostları Derneği, Başkanı Jean-François Mancel’i, derneğin 2016 yılındaki yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdiği konuşmasında, 2017 yılında yapmayı planladıkları etkinliklere de değindi.

Azerbaycan’a yaptıkları geziyi anlatan Mancel, Azerbaycan topraklarının bir kısmının Ermenistan’ın işgali altında olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, Azerbaycan’ın Dostları Derneği’ne başkanlık yapmasının Fransa’daki Ermeni lobisi başta olmak üzere, Ermeni diasporasının yoğun olduğu yerlerdeki seçilmişler tarafından garip karşılandığını söyledi.






Karabağ konusuna da değinen Jean-François Mancel, “Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinin Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında AGİT tarafından kurulmuş olan AGİT Minsk Grubu üyeleri arasında ABD, Rusya ve Fransa var. Fransa hem Ermenistan hem de Azerbaycan devleti tarafından iyi ilişkiler içerisinde olmasına rağmen, Karabağ sorunu için gereken gayreti gösterdiğini sanmıyorum “dedi.

Dernek Başkanı Mancel, “İsmi üstünde dostluk derneğiyiz. Ama dostluk kurulması için yapılan çalışmalarımız, bazı bölgelerde 1920 yıllarda gelip yerleşmiş olan Ermeni diasporası, seçilen yöneticilere baskı yapıyor. Seçilmişler seçmenleri göz önünde bulunduruyorlar bunun için bazı engellerle karşılaşıyoruz. Ama gelecek günlerde biz yine bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz ve kültürel faaliyetler üzerine olan çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi.

Azerbaycan’ın Dostları Derneği’nin yıllık kongresinin ardından, Azerbaycan’dan gelen Kompozitör Piyanist Emil Afrasıyap davetlilere caz konseri verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş