Çocuklardan deprem bölgesindekilere, “asla pes etmeyin” mesajı

Yayınlama: 13.02.2023
96
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Afet Acil Sosyal Yardım ekiplerine birçok çocuk tarafından gönderilen mektuplarda duygu dolu satırlara yer verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Afet Acil Sosyal Yardım (ASYA) ekiplerine, çocuklar tarafından gönderilen mektuplar paylaşıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 10 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında yaralar sarılırken, çocuklardan deprem bölgesine gelen mektup ve mesajların yürekleri ısıttığı belirtildi.






Birçok çocuğun, ASYA ekiplerine gönderdikleri mektuplarla deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürenlere moral kaynağı olduğu belirtilen açıklamada, çocukların mektuplarında, “asla pes etmeyin”, “güç sizde” ifadelerine yer verdiği aktarıldı.

Bir çocuğun ise depremde vefat eden anneannesinin ördüğü hırkayı hediye ettiği vurgulanan açıklamada, çocuğun mesajında, “Bu hırkayı vefat eden anneannem örmüştü. Umarım sıcak tutar. Anneannem ve benden hediye.” ifadelerine yer verdiği kaydedildi.

Bazı çocukların da mektuplarının yanında harçlıklarından biriktirdikleri paraları da deprem bölgesinde kullanılması için gönderdiği ifade edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş