İTSO’DAN MÜFTÜ’YE ZİYARET

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, bir süre önce ilçede göreve başlayan Müftü Kâzım Güzel’i ziyaret ederek ilçe müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Yayınlama: 17.11.2016
1.415
A+
A-

İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve oda yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri için çalışan ve dini konularda halkı aydınlatan din adamlarının toplumda çok önemli bir role sahip olduklarını söyledi. Başkan Anıl, din eğitimi konusunda örnek işlere imza atan İnegöl müftülüğünün çalışmalarına olanakları ölçüsünde katkı yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

 

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’de, İnegöl’ün Türkiye’deki çoğu ilden daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve güçlü bir ekonomisi olduğunu söyledi. Vatandaşlardan dini konularda doğru bilgi almak için müftülük ve bağlı kurumlarda görev yapan imam, müezzin ve vaizlere başvurmalarını isteyen Müftü Güzel, “Din toplum için hassas bir konudur. Maalesef yetkin olmayan bazı kişi ve kurumlar vatandaşlarımızın dini konularda yanlış bilgilendirmektedir. Halkımızdan beklentimiz dini konularda doğru bilgiye ulaşmak için Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görev yapan din adamlarına başvurmalarıdır” dedi.






 

İnegöl müftülüğü olarak yatılı Kur’an kursunda hafız yetiştirdiklerini ve güzel Kur’an okumayı öğrettiklerini belirten Müftü Kazım Güzel, bunun yanı sıra yaz aylarında camilerde çocuklara Kur’an dersleri verdiklerini ifade etti. Müftü Güzel iş dünyasında ve ticari hayatta dürüstlüğün önemli olduğunu da belirterek, toplumda iş ahlakının gelişmesinde din adamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğüne vurgu yaptı.

 

HABER: RECEP DENİZ

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş