Naylon Çadırdan Sıcak Yuvaya

Adana’da eşi ve 8 yaşındaki kızıyla çadırda yaşam mücadelesi veren Fatma Dalgıç’ın “Burası çok soğuk, çok üşüyoruz” feryadına kayıtsız kalmayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın talimatıyla, aileye ev kiralandı.

Yayınlama: 02.02.2017
1.164
A+
A-

Hayvancılıkla uğraşan İsmail Dalgıç (35), 10 yıl önce Fatma Dalgıç (30) ile evlendi. İsmail Dalgıç çobanlık yapıyor, eşi de onlara yardım ediyordu. Çiftin evlendikten 2 yıl sonra Ayşe (8) ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Her şey yolunda giderken 1 yıl önce inek tepmesi sonucu rahatsızlanan Fatma Dalgıç daha sonra bir türlü kendine gelemedi. Çobanlık yapan kocası İsmail Dalgıç da işten çıkartılınca çalıştıkları ağıl yanındaki evden de çıkmak zorunda kaldılar. Dalgıç ailesi akrabalarının yanına gitti ancak onlar da bir süre sonra bakamayacaklarını söyledi. İsmail Dalgıç iş bulamayınca aile Gültepe Mahallesi’nde kurdukları naylon çadırda yaşamaya başladı. Aile, sabit bir adresleri olmadığı için kızlarını da okula gönderemedi.

Fatma Dalgıç ise çadırda barınmanın çok zor olduğunu belirtip, “İş yapamıyorum diye köyde de, burada da istemiyorlar. Çadır çok soğuk, ev istiyorum. Yoksa burada aç kaldığımız yok” diyerek gözyaşlarına boğulmuştu.

Ailenin bu durumu haber yapılınca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, olaya kayıtsız kalmayarak Sarıçam Kaymakamı’na aileye yardım yapılması talimatı verdi. Bu talimat doğrultusunda aile çadırdan alınarak bir ev kiralanıp, 1 yıllık kirası da peşin verildi. Ayraca anneye 800 lira, kızına ise 500 lira maaş bağlandı. Okula gitmeyen kız çocuğunun ise okula kaydı yaptırıldı. Anne Dalgıç, “Allah devlete zeval vermesin. Çok zor günler geçirdik ancak devlet sayesinde bu son buldu. Artık sıcak yuvaya kavuştuk çok mutluyuz” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş