Nilüfere Vizyon Proje

Bursa’da kentsel dönüşüm Nilüfer Ataevler’de tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşümün hızlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla hayata geçirilen 0,50 emsal artışı uygulamasından yararlanan 10 blok, 185 dairelik Emek 23 Sitesi’nde dönüşüm, eski binaların yıkımıyla başladı.

Yayınlama: 04.05.2017
1.343
A+
A-

Mersan Group firması tarafından i Ataevler Mahallesi’nde yapılacak olan 185 daire, 25 iş merkezi ve sosyal alanlarını içinde barındıracak olan Emek 23 Sitesi’nin yıkım işlemleri başladı. 7 bin 878 metre kare alan üzerinde yapılacak olan sitenin 5 bin metrekaresi yeşil alan olarak planlandı. Mersan Group Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Günay, “Kentsel dönüşüm Bursa’da son 5 yıldır devam etmektedir. Ataevler bölgemizde kentsel dönüşüm alanı içerisindedir. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Nilüfer Belediye Başkanı kentsel dönüşüm projelerine son derece destek vermektedirler. Emek 23 Projemiz Ataevler’in vizyon projesidir. Burada 120 malik mevcuttur. Tabi bu malik sahiplerinin hepsi ile birebir sabırla azimle ve kararlıkla görüştük. Bu projemizi kendilerine anlattık. Bizlere güvendiler. Son derece kısa bir süre içerisinde projemizi bu hale getirdik ve şu anda yıkım töreni hazırladık” dedi.

Güneş enerjisinden elektrik üretecek bir sistemi uygulayacaklarını dile getiren Günay, “Bursa’da, belki de Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyor. Çatılara yerleştirilen güneş enerjisi panelleri her blokta 45 kilovatlık bir enerji elde etmiş olacağız. Gün ışığından elektrik enerjisi üretmiş olacağız. Devletin bunlara destek ve teşviki var. Artan elektriği devlete satacağız. Ayrıca çevre aydınlatma asansör enerjimizi ortak mekânlarımızın enerjilerini bu şekilde sağlamış olacağız. Sadece konut değil bir yaşam merkezi üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu projede çatılardan ve lavabolardan gelen atık suyun bodrum katında 150 tonluk filtrelerde depolanacağının altını çizen Günay, “Filtre edilen bu sular yine sulama ve klozetlerde kullanılacak. Dolayısıyla son derece çevreci bir proje olmuş olacak. Buna benzer Yıldırım ve Osmangazi ilçelerimizde de projelerimiz mevcut” şeklinde konuştu.






Yıkım törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeniden dönüştürülecek 154 sitenin 2 yıl sonra tamamlanacağını ancak Bursa’nın ihtiyacını beşte birine denk geldiğini belirten Altepe, “Burada özellikle bu riskli binaları ortadan kaldırmış oluyoruz. Az önce arkadaşımız binaların özelliklerinden bahsetti. Ama en önemli özellik bu binaların çürük olmasıdır. Bu binaların betonu C-9’dur ama yeni yapılacak binaların betonun kaya gibi C-35 olması, insanların rahatlıkla gönül rahatlığı ile yaşamasıdır. Bizler için önce insan hayatı önemlidir. Bir an önce bu inşaatlar başlasın ve kısa sürede bitsin. Vatandaşlarımız evlerine oturur. Kazasız belasız bir inşaat dönemi diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Kurban kesilmesi ve duaların edilmesiyle birlikte yıkım töreni başladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş