UFKA YOLCULUK BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI 26 MART’TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İnegöl’de Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) tarafından 5.’si organize dilen; Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın 26 Mart’ta düzenleneceği açıklandı.. Yarışmanın tanıtım toplantısı Cumartesi günü Royal Otel’de gerçekleştirildi.

Yayınlama: 12.12.2016
873
A+
A-

Toplantıda konuşan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan; “Farklı kategorilerde 7’den 70’e yarışma fırsatı veren ‘Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları’ bu yılda tüm hızıyla devam ediyor. İlkini Ömer NasûhiBilmen’in Büyük İslâm İlmihali kitabından düzenlediğimiz yarışmamızın ikincisi Kur’ân-ı Kerîm Meâli konuluydu. ‘Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi’ kitabı ardından ‘Riyâzü’sSâlihîn’den Seçkin Hadisler’ kitabı yarışmamızın ardından 5’incisini yine Kur’an meali konulu yaptık”dedi.

 

TOPLUMU ALLAH’IN SON MESAJI İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ






Ufka Yolculuk 5’in altı aylık bir süreç olduğunu dile getiren Arslan; “Kayıtlarımız başladı ve 19 Şubat 2017’ye kadar sürecek. Yarışma sınav tarihi ise 26 Mart 2017. Ödül töreni ise 6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde. Yarışmamızın amaçları şunlar: toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmak, Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak, toplumun Kur’an algısını, Allah’ın ‘oku’ emrindeki muradına muvafık hale getirmek, 2017 yılı içerisinde Kur’an-ı Kerim mealinin okunmasını ve Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’in hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlenmektedir. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 

KATILIM ÜCRETSİZ

Arslan yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerektiğini aktararak; sınava katılımın ücretsiz olmakla beraber yarışmacıların kitaplarını kendileri temin edeceğini vurguladı.

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş