Yine Eğitimciye Şiddet

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Yıldırım’da Şerif Artış İlkokulu Müdürü Ümit Özgüler’e veli tarafından yapılan şiddeti kınadı. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının her bakımdan üzücü ve düşündürücü olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” dedi.

Yayınlama: 28.12.2017
892
A+
A-

Yıldırım ilçesinde Şerif Artış İlkokulu Müdürü Ümit Özgüler’e yapılan şiddete Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi sessiz kalmadı. Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, yaşanan hadiseyi kınayarak, ilgilileri gereğini yapmaları adına göreve davet etti. Sendika olarak olayı duyar duymaz bahse konu okula giderek öğretmenden bilgi aldıklarını hatırlatan Başkan Numan Şeker, “Mesai bitiminde okula gelen veli, öğretmeni tarafından çocuğunun dövüldüğünü iddia ederek, ‘öğretmen nerede’ diye bağırıyor. Güvenlikçiler öğretmenin okulda olmadığını söyleyerek, müdür beye yönlendiriyor. Okul müdürü veliye ‘buyurun’ diyerek, sorunun ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Çocuğa da yönelerek, ‘nasıl oldu’ der demez okul müdürü velinin şiddetine maruz kalıyor. Şahıs olay yerinden kaçarak, uzaklaşıyor. Üzücü olaydan ötürü müdürümüze acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Son zamanlarda medyada öğretmenlerin öğrencilere şiddet uyguladığı görüntülerin yayınlanmasının öğretmenleri hedef tahtasına koyduğunu hatırlatan Numan Şeker, “Öncelikle duyarlılıklarından dolayı il milli eğitim müdürü ve yardımcılarına, ilçe milli eğitim müdürümüze ve okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Böyle günlerde eğitim çalışanları olarak birbirimize sahip çıkmanın güzel bir örneğini sergilemiş oldular. Tabii ki burada sıkça televizyon ekranlarında öğretmenlerin öğrencilere şiddet uyguladığı görüntülerin yayınlanması öğretmenleri, hedef tahtasına koymuştur. Öncelikle ve özellikle şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Öğretmen de öğrencisine şiddet uygulayamaz. Öğrenci ve veli de eğitim çalışanına şiddet uygulayamaz. Basının bu konuda biraz daha temkinli davranmasını buradan talep ediyoruz. Ayrıca bakanı bu konuda gerekli acil tedbirleri alması gerektiğini ve zamanının geçtiğini de ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddetin her geçen gün giderek artığına işaret eden Şeker, şunları söyledi:






“Dünün eli öpülesi baş tacı olan öğretmenlerin neden bugün kendilerine yol gösterdiği, ışık olduğu öğrencileri ya da velileri tarafından hunharca saldırılan şahsiyetler haline getirildi? Elbette bunun birçok sebebi var. Dünün eğitim anlayışını birçok kere eleştirdik. Eskiyi kaldırdık, fakat yerine yeni olanı toplum olarak hep birlikte oturtamadık. ‘Biz’den çok ‘ben’ merkezli yaklaşımlarla çocuklarımızın egosunu yükselttik, sevgi ve saygıyı ihmal ettik, kontrol mekanizmalarını yok ettik, sonra da öğretmenden toplumu düzeltmesini bekledik. Kendi haline terk edilen öğretmenlerimiz bütün çabalarına rağmen selin önünden belki birilerini kurtardılar ama topyekûn kurtuluşa güç yetiremediler, yetiremiyorlar. Her geçen gün suç işleyenlerin sayısı artıyor, aileler bölünüyor, uyuşturucu ve madde kullanımı gençlerimiz arasında hızla yayılıyor, toplum olarak bir travma yaşıyoruz. Buradan çıkış da bu toplumun kararlılığı ile olacaktı. Meydana gelen bu elim olayı şiddetle kınıyor, menfur saldırıyı yapan kişinin hakkettiği cezayı alması için ilgilileri görev başına davet ediyor, yaralanan arkadaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi temennisini kamuoyuna paylaşıyoruz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş