15 Yıl hapis cezası aldı

2016 yılında gerçekleşen berber cinayetinde İstanbul Bölge Adliye Mahkesi savcısı, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği beraat kararının ve haksız tahrik indirimin kaldırılmasını talep etti.

Yayınlama: 06.09.2018
1.530
A+
A-

16 Ocak 2016 tarihinde, zihin engelli bir gencin darp edilmesi sırasında çıkan kavgada kalbine aldığı bıçak darbesiyle Tamer Yıldırım hayatını kaybetmişti.

 

Mahkeme heyeti, sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıkladı. Bir numaralı cinayet zanlısı Ali Ş.’ye 15 yıl hapis cezası verilirken, tutuklu diğer iki sanık cinayet davasından beraat etti. Sanıklar Mert S.’ye tehdit suçundan 4 yıl, Hamdi K.’ya ise mala zarar verme suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Mert S. ile Hamdi K. tahliye olurken, cinayet zanlısı Ali Ş. cezaevine götürüldü.






 

SAVCI KARARIN BOZULMASINI TALEP ETTİ

Öte yandan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde savcı mütealasını  verdi. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde haksız tahrik  indirimi verilen Ali Ş. için haksız tahrik indiriminin kaldırılmasına,  beraat edip tahliye olan Hamdi K.’nın adam öldürmeye iştirakten cezalandırılmasını talep etti.

 

OLAY;

İddiaya göre, 16 Ocak 2016 Cumartesi akşamı saat 23.00 sıralarında iki ayrı grup, Avarlar kavşağının yanındaki sokakta alkol alırken, gruptan bir genç alkolünde etkisiyle önlerinden geçen zihinsel engelli bir genci darp etmeye başlamış, bunu gören 25 yaşındaki Tamer Yıldırım, gencin yanına giderek, darp ettiği zihinsel engelli genci bırakması konusunda uyarmıştı.

Zihinsel engelli genci bırakan kişi ile Tamer Yıldırım arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Tarafların arkadaşlarının da katıldığı kavga sırasında Tamer Yıldırım, grup arasından bir kişi tarafından kalbinden ve göğsünden bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Özel araçla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

 

SUÇ ALETİ CAMİNİN YANINDA BULUNDU

Cinayetle sonuçlanan olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kavgaya karıştıkları belirtilen 7 kişiyi gözaltına almıştı.  Cinayette kullanılan bıçağın ise Çinili Cami yanındaki yeşil alanda bulunduğu bildirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş