2. iNEGöL EĞİTİM ÇALIŞTAYI DüZENLENDi

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen İnegöl Eğitim Çalıştayı Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. ‘21. Yüz Yılda Öğretmen Olmak’ temalı toplantıda Eğitimde Reform Üyesi Merve Mert ve Ankara Gazi Üniversitesi Profesörü Necati Cemaloğlu’nun yaptığı sunumlarla öğretmenler bilgilendirildi.

Yayınlama: 03.05.2019
869
A+
A-

Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

GELENEKSEL OLDU






Programı düzenleyen ve yöneten Arge Uzmanı Turgay Tüloğlu yaptığı konuşmada; “Geçen yıl bu programı nasıl yaparız diye telaşe yaparken bu yıl 2.’sini yapıyoruz. İnşallah geleneksel olma yolunda ilerliyoruz. Geçen yıl temamız Z Kuşağı Ne İsterdi?. Bu yıl ise öğrencilerden sonra asıl rol model olan öğretmenler üzerine gidelim istedik. 21.yy öğretmenlerin varlık sebebini değiştiren değişimlerin yaşandığı bir yüz yıl. 20. yüz yılda öğretmen doğrudan bilgiyi veren kişiyken şimdi bilgiye yöneltebilen konumdayız. Bir şeyi merak ettiğimiz zaman artık öğretmene değil de Google ’ye sorar olduk” dedi.

 

YENİLİKÇİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİRECEĞİZ

Eğitim öğretim hizmetlerimizi insan kaynakları, fiziki alt yapı ve istihdam becerilerine sahip milli ve manevi değerlerimize sahip yenilikçi öğrencileri yetiştirme hedefi güttüklerini belirten İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Geçen yıl 1.’sini düzenlediğimiz İnegöl Eğitim Çalıştayımızın 21. Yüzyılda öğretmen olmak temasıyla 2.’sini düzenliyoruz. 21. Yy öğrencisine 21. Yy öğretmeni olarak eğitim-öğretim faaliyetleri sunmak adına çağı yakalamış öğretmenlerimiz ile birlikte çaba sarf etmek istiyoruz. Bu çalıştaya toplamda 1200 öğretmen katılım gösterecek. Çalıştay sonunda 21 yüz yılda öğretmen olmak temasına ilişkin çalışma yapılarak kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu çalıştay da çaba sarf eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

 

ÖĞRETMENLER IŞIK VERECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, “Sayın bakanımızın her yerde kullandığı ifade şu; eğitimdeki değişim öğretmenle başlayacaktır. Eğitimin öznesi öğrenci, ziya o öğrenci 10 yıl, 20 yıl sonra toplumları yönetecek kişi olacak. Dünyanın yönetimsel anlamda öznesi olacak. Dolayısıyla öğrenciler bu açıdan çok önemli. O öğrenciye ışık vermekte öğretmenin işi. Geleceğin öğretmeni nasıl olmalı sorusunun cevabı şu; iz öğrencilerde neyi hedefliyoruz, biz neyi hedefliyorsak öğretmen ona göre şekil alabilmeli. Çalıştayın neticelerini çok merakla bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Ben 16 ay önce göreve başladığımda İnsan kaynakları ve eğitim müdürlüğümün aslında işini doğru yapmadığını gördüm. Bunun üzerine giderek arkadaşlarımızla planlamalara giderek şuanda kurumumuzda eğitim faaliyetleri başlattık. Öğrenmenin ve eğitimin yaşı yoktur. Biz önce kendimizden başlayarak eksik ve aksaklarımızı görmeye başladık. 21 yy da öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın kendini sorgulaması çok çok güzel bir şey. Hitap ettiğiniz kitleyi anlamadan başarıya ulaşmak gibi bir şansınız yoktur.  Dolayısıyla öğrencilerimizi anlamadan başarılı olamayacağımızı bir kez daha belirmek istiyorum. Ülkemizde bir şeyler değişecekse öncelikle öğretmenlerimizin kendilerini sorgulamasından geçtiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Program Eğitimde Reform Üyesi Merve Mert ve Ankara Gazi Üniversitesi Profesörü Necati Cemaloğlu’nun sunumlarıyla son buldu. Programın 2. gününde ise Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde 22 atölyenin yaptığı etkinlikleri ve sunumlarını ziyaretle devam edecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş