31 Yıllık hizmet

İnegöl’de 31. kuruluş yıldönümünü kutlayan İnegöl Yardım Sevenler Derneği’nde, Başkan Emel Güriş açıklamalarda bulunarak dernek faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Gerek giysi anlamında gerekse öğrencilere burs anlamında bir çok konuda İnegöllülere hizmet verdiklerini belirten Güriş, derneğin şuan ki yerinin kendilerine yetmediğini ve daha geniş bir yer tutulması için destek beklediklerini belirtti.

Yayınlama: 08.03.2018
575
A+
A-

İnegöl Yardım Sevenler Derneği Başkan Emel Güriş, 31. yılını kutladıkları kuruluş yıldönümünde açıklamalarda bulunarak, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

9 AY BOYUNCA BU BURSU VERİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emel Güriş, “Genel merkezin 90’ncı, İnegöl Şubemizin ise 31’ncı kuruluş yıldönümümüz. Dernek yönetimi olarak canla başla çalışıyoruz. 2017 yılı içinde ilçemizde bazı okullara çeşitli yardımlarda bulunduk. Çitli İlkokulunun giydirmesini yaptık. Sınıfların kapılarına, merdivenlere ve yerlere çeşitli resimler yerleştirdik. Kışın çocukların bahçede oynaması zor olduğu için okul içerisinde çocuklar için oyun alanı oluşturduk. Okulun koridorlarını oyun alanına dönüştürdük. Kurşunlu İlkokulunun kalorifer kazanı patlamış. Onun tamiratını üstlendik. Hamitabat İlkokulunda ki öğrencilerimizi yeni bot, mont, kitap ve oyuncaklar götürdük. Oradaki yardıma muhtaç insanlara da giyim eşyaları götürerek yardımcı olmaya çalıştık. İstaş Kentaş Ortaokulunda da 5 öğrenciye mont ve bot verdik. Huzur Mahallesinde 28 öğrencimize bot ve mont verdik. Ramazan ayında 50 aileye erzak yardımında bulunduk. 30 üniversite öğrencisine ise aylık 150’şer lira burs veriyoruz. 9 ay boyunca bu bursu veriyoruz. Amacımız daha fazla öğrenciye burs vermek ama bunu yapmak için gelire ihtiyacımız var. 2017 yılında yaptığımız faaliyetlerle ayni ve nakdi yardım olarak İnegöl’de yaklaşık 800 kişiye yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

 

GELİR ELDE ETME KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ

“Derneğimize gelen ikinci el giyim eşyalarını her Çarşamba günü yardıma muhtaç insanlar gelip, derneğimizde alıyorlar” ifadeleri ile konuşmalarını sürdüren Güriş, “Bazı esnaflarımız bizler bu anlamda kullanılmamış, sıfır eşyalarda geliyor. Bunları da yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Bazı eşyaları Kadın Girişimciler Şenliğinde stant kurup satarak, derneğimize gelir elde ettik. Ayrıca gelir elde etme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu anlamda İnegöllü esnaflardan ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Daha çok yardıma muhtaç insana ulaşmak için bizlere destek olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

YER SIKINTISI

Güriş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Şuan Sarraflar Çarşısı içinde bulunan Acara Pasajındayız. Mevcut yerimiz bize yetmiyoruz. Hem yardıma muhtaç insanların bize daha rahat ulaşabilmesi hem de burada yapacağımız çalışmalarla ilgili bir yere ihtiyacımız var. Bu konuda bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş