ADEM DEMİREL 5 TEMMUZ GECESİ’Nİ ANLATTI

Hain darbe girişimin olduğu 15 Temmuz 2016 gecesi ile ilgili Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, Recep Deniz’e özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 17.07.2017
721
A+
A-

 

 O GECE İLK NEREDEYDİNİZ, İLK HABERİ KİMDEN ADLINIZ  ?

O gece benim Bolu’dan tır ile ağaç geldi bana. Onları tomrukları biçtirmek için Mahmudiye Mezarlığı’nın orada boşalttıracaktım, kepçeciyi bekliyordum. O sırada İnegöl’de internet cafe işletmeciliği yapan Mehmet Yılmaz adından bir arkadaşım aradı. Hacı Adem darbe oluyor galiba dedi, tanklar köprüyü kapatmışlar dedi. Yanlışın olmasın dedim ama internette yazıyor dedi.






 

DARBE GİRİŞİMİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA KİMLERLE İRTİBATA GEÇTİNİZ?

Ben ilk etapta çok ciddiye almadım ama Alinur Başkanı aradım. Alinur Başkan’da yemeği yedikten sonra uyumuş. Başkanım dedim tanklar köprüye çıkmış, köprüyü kapatmışlar darbe oluyormuş dedim. Sen internetten anlarsın şunu bir araştırsana dedim kapattım. O sıra ben hala kepçeciyi bekliyorum kamyonun başında. O arada Ak Parti Bursa İl Başkanımızı aradım dedim başkanım darbe oluyormuş öyle bir söylenti var, evet adem başkan bir şeyler oluyor, sen hemen partiye git dedi. Ben oradan ağaçları falan bıraktım o sırada iş elbiseleri ile hemen partiye geçtim.

 

PARTİYE GİTTİĞİNİZDE ORADA KİMLER VARDI ?

Ben partiye geçtiğimde Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte birkaç kişi vardı. İl Başkanını burada da aramaya devam ettim ancak yoğunluktan olsa gerek cevap vermedi. Hüseyin Şahin orada internetten diğer milletvekilleri ile yazışıyordu.

 

DARBE GİRİŞİMİNİN OLDUĞUNU ÖĞRENDİKTEN SONRA PARTİYE GİTTİĞİNİZDE NE YAPTINIZ?

Daha Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız televizyona çıkmadan, herhangi bir açıklama yapılmadan biz 30 bin 575 üyemizin tamamına mesaj attık. Acil kodu ile herkesi demokrasiye davet etmek adına partimize bekliyoruz diye. Herhangi bir talimat almadan anlık bir karar verdik. Cumhurbaşkanımız daha televizyona yeni çıktığında bizim partimizin önünde mahşeri bir kalabalık vardı. Daha sonra Alinur Başkan’da geldi. Hep bir endişe içerisindeydik, acaba ne olacak diye. Belli bir süre sonra eşim ve ikiz çocuklarım geldiler partiye. Orada bir heyecan vardı, bir belirsiz bir tedirginlik vardı. TRT’de Tijen Karataş açıklama yaptığında ben karamsarlığa kapıldım. Ne zaman ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan televizyona bağlanıp açıklama yaptığında ümidim arttı. Partinin önünde çok büyük bir kalabalık zaten vardı. İnegöl halkından Allah razı olsun o gece çok büyük bir destek verdiler. Ama hep bir bekleyiş içinde olduk.

 

O GECE YAŞADIĞINIZ VE İLGİNÇ GÖRDÜĞÜNÜZ BİR OLAY VAR MIYDI?

Biz parti önünde konuşurken çok kalabalıktı. 1 Kasım seçimlerinde %70.4 oy aldık o oydan sonra parti önüne gelen insan sayısının en az 4 katı insan vardı. Konuşma yaparken dikkatimi çekiyordu ön sıralarda baya alkollü insanlar vardı. Sarhoş adam ama otobüs tutun Ankara’ya gidelim, İstanbul’a gidelim, tankları durduralım diye talepleri olan sarhoş vatandaşlar vardı. İnegöl’de ki alkol kullanan vatandaşlara da saygım artmış oldu bu hadise ile. Çok önemsemediğimiz bu insanlarda söz konusu vatan olunca nasıl tepki gösterdiğini çok iyi görmüş olduk.

 

DARBE GİRİŞİMİ OLDUKTAN SONRA PARTİYE GELEN SİYASİLER OLDU MU?

O akşam partimize önceki dönem milletvekili Ahmet Sünetçioğlu geldi. Önceki dönem Anavatan Partisi İlçe Başkanı Sadri Demirtaş geldi ve bize manevi destekte bulundular. 27 günde nöbet tuttuk her gece sabah kadar partide yönetim kurulu üyelerimizden nöbet listesi oluşturduk ve sırayla nöbet tutuldu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş