Adil olmayan sistem düzeltildi

Minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM genel kurulunda kabul edilen kanun tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Yeni düzenleme ile bu haksız ve adil olmayan bu sistem düzeltildi” dedi.

Yayınlama: 05.04.2018
778
A+
A-

Kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM genel kurulunda kabul edilen kanun tasarısının minibüsçü esnafı adına sevindirici olduğunu belirten Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Minibüslerden alınan otobüs vergisi sorununun bitişine ilişkin kanunun TBMM Genel kurulunda kabul edilmesi esnafımız adına sevindiricidir. Daha önce Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile TESK’i ziyaretinde yapılan görüşme doğrultusunda hayata geçirilen bu düzenleme esnafımızı sevindirdi” dedi.

 

RUHSATA GÖRE VERGİ ÖDENECEK








MTV Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmesi ile bir haksızlığın ortadan kaldırıldığının altını çizen Başkan Bahattin Korkmaz, “Yeni düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Şöyle ki; ruhsatında minibüs yazan, vergi mükellefiyeti minibüs işletmesi olarak kayıtlı olan ve hatta trafik sigortası dahi minibüs olarak düzenlenen araçlar, iş MTV ödemeye gelince otobüs kabul ediliyordu ve minibüs vergisinin iki katından fazla vergi ödeniyordu. Konunun TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmesi ile haksız bir uygula kaldırılmış oldu” diye konuştu.

 

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE ADALET SAĞLANDI

Yapılan değişiklikle motorlu taşıtlar vergisinde adaletin sağlandığının altını çizen Korkmaz, “Ruhsatında minibüs yazan araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi 888 TL olması gerekirken minibüsçü esnafı otobüs tarifesinden 2 bin 241 TL vergi ödüyor. Bu çelişkiyi esnafımıza anlatmakta güçlük çekiyorduk. Yeni düzenleme ile bu haksız ve adil olmayan bu sistem düzeltildi. Yeni uygulama 2019 yılından itibaren yürürlüğe girecek. Düzenlemede büyük emeği geçen başta Maliye Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere Bakanlığımızın değerli bürokratları ve kanunun yasalaşması sürecinde katkısı olan herkese camiamız adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.