Ahıskalılar’dan ‘seçim’ açıklaması

Yayınlama: 29.05.2023
252
A+
A-

İnegöl Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Rüstem Musaoğulları, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin ardından açıklamalarda bulunarak, “Seçimleri kazanan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, seçimlerin ülkemiz ve İnegöl’ümüz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Seçimlerin ardından yazılı basın açıklamasında bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Rüstem Musaoğulları, bu sonucun kendilerini de memnun ettiğini ifade etti.

Konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında Musaoğulları şu ifadeleri kullandı:






“2017 yılına kadar karşılaştığımız sorunların 2017 yılından itibaren çok değer verdiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından çözüldüğünü, yaklaşık 200.000 civarında Ahıskalı soydaşımızın vatandaşlık hakkı aldığını, halen ülkemize yeni gelen soydaşlarımızın da pozitif ayrımcılıkla kolayca Türk vatandaşı statüsüne geçişlerinin sağlandığını, 2014 yılından itibaren başlayıp halen devam eden Rusya Ukrayna arasındaki savaşta arada kalan 3.500 Ahıskalı soydaşımızın 2015-2016 yıllarında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla iskanlı göç niteliğinde Erzincan, Üzümlü, Ahlat bölgelerine yerleştirildiğini, 2022-2023 yılları arasındaki süreçte de Rusya-Ukrayna Savaş bölgesinden 4.500 kişinin ülkemize sağ salim gelmelerinin ve iskanlı göç olarak yerleşmelerinin yine devletimiz tarafından sağlandığını, Ahlat bölgesinde yine yerleşimleri için TOKİ marifetiyle konutların yapıldığını, Dışişleri Bakanlığımızın, devletimizin önemli kuruluşları durumundaki İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Vatandaşlık ve Nüfus Genel Müdürlüğü’nün pozitif ayrımcılıkla bizlere yaptıkları katkılarını, TİKA’nın özellikle Gürcistan Ahıska bölgesindeki kısmi yerleşmiş olan Ahıskalıların sosyal hayatlarına katkı verecek o bölgelerde tutunmalarını sağlayacak somut destek ve yardımlarının çok çok iyi farkındayız. Hepsi için öncelikle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza ve ilgili bakanlıklara bağlı tüm kuruluşlarımıza müteşekkiriz”

Seçim sonuçlarından dolayı mutlu olduklarını belirten Musaoğulları, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bugün gelinen süreçte büyük bir demokrasi şölenine sahne olan seçimlerde çok şükür bir sıkıntı çıkmadan anlayış içerisinde bir seçim geçirdik. Bu nedenle vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda özellikle camiamızın tamamına yakını da çıkan sonuçtan gayet mutlu. Bu vesile ile Seçimleri kazanan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, seçimlerin ülkemiz ve İnegöl’ümüz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş